Vetipak breidt productie uit in Oss • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Vetipak breidt productie uit in Oss


Verpakkingsspecialist heeft een nieuwe productiefaciliteit met opslag in Oss in gebruik genomen voor het verpakken en verzendingsgereed maken van personal care producten van een internationaal A-merk leverancier. De naam van het bedrijf wordt niet bekendgemaakt. Vanuit de 13.000 m2 grote faciliteit worden direct shipments en deliveries verwerkt naar Europese e-commercecenters.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Vetipak en de leverancier van onder andere gift sets, luxe geschenken en feestdagen-gerelateerde cadeaus duurt tien jaar. Met de komst van het nieuwe DC in Oss creëert Vetipak honderd nieuwe banen. De uitbreiding van de nieuwe productiefaciliteit past in het groeiplan van de Brabantse verpakkingsspecialist. “We willen de komende jaren verder groeien in onze verschillende bedrijfsdivisies: Food, Confectionery, Petfood, Consumer Electronics en Personal Care. Ons primaire doel is niet omzetgroei of expansie; we willen vooral kwaliteit leveren en van meerwaarde zijn voor onze relaties”, zegt chief commercial officer Mark van der Burgt van Vetipak.

Personal Care is een relatief nieuw marksegment bij Vetipak (foto Vetipak)

Robot technologie

Volgens de CCO blijft de bestaande productielocatie van 6.000 m2 in Oss gewoon gehandhaafd. Met oog op de introductie van het nieuwe marktsegment Personal Care is deze faciliteit vernieuwd met volautomatische verpakkingslijnen met gerobotiseerde technologie. Daarnaast is het pand volledig geconditioneerd. Deze investering vergde twee miljoen euro.

Productielijnen worden bij Vetipak ook aangestuurd door robots (foto Vetipak)

Met de nieuwe locatie erbij voorkomt Vetipak kostbare tussenopslag en extra in- en uitslag in de externe DC’s van Vetipak, zoals in ‘s-Heerenberg en Zaltbommel. “Bovendien verkorten we de supply-chain en werken we kostenefficiënter”, aldus Van der Burgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven