Ga naar hoofdinhoud

Picnic opent nieuwe super hub; meer hubs niet uitgesloten


Picnic heeft zijn nieuwe super hub in Utrecht officeel geopend. De hub moet de last mile van de online super optimaliseren.

De nieuwe super hub van Picnic op het Utrechtse bedrijventerrein De Lage Weide is donderdag 14 september officieel geopend. Met een oppervlakte van 5500 vierkante meter is het de grootste hub van Nederland.

Hub moet Picnic efficiënter maken

Vanuit de superhub in Utrecht gaat Picnic met 250 bezorgers en meer dan 100 elektrische wagentjes de boodschappen gratis aan huis bezorgen in de regio.

“Doordat de nieuwe superhub zich op steenworpafstand van ons volledig geautomatiseerde fulfilmentcenter bevindt, kunnen we nog efficiënter en beter de boodschappen bezorgen”, aldus Mede-oprichter Michiel Muller.

Waarom is deze hub nodig?

“Utrecht is een van de eerste steden waar Picnic gestart is in 2016. Sindsdien is Utrecht uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden van Picnic qua aantal klanten en daarnaast hebben we er ook een aantal grote fulfilment activiteiten. Wij werkten altijd met twee hubs om Utrecht te bedienen en we waren al wat langer op zoek naar een centrale hub waar alle last mile activiteiten plaatsvinden. En deze hebben we nu op deze nieuwe locatie gevonden.”

Wat gaat Picnic dit opleveren qua logistieke efficiency?

“We kunnen in deze superhub de flow optimaliseren en er is ook ruimte voor extra bestellingen in Utrecht. Dat is nodig want het aantal bestellingen in Utrecht groeit nog elk jaar. Zo kunnen we dus vanaf deze locatie centraal de last mile organiseren. Qua efficiency zijn er ook voordelen omdat we nu voor één locatie kosten hebben als huur etc., waardoor we efficiënter worden.”

Waar kunnen we dergelijke super hubs nog meer verwachten in de nabije toekomst?

“Er is een aantal steden waar we ook meerdere hubs hebben zoals Rotterdam en Amsterdam. Daar zou het concept van superhub wellicht ook kunnen passen. We kijken altijd naar verbeteringen van ons proces en dit maakt deel uit van de afweging.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven