Picnic, Jumbo en flitsbezorgers naar rechter om CAO e-commerce te redden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic, Jumbo en flitsbezorgers naar rechter om CAO e-commerce te redden


Picnic, Jumbo e-commerce en flitsbezorgers Gorillas en Flink, die samen gebundeld zijn in  E-commerce Nederland stappen naar de rechter. De branchevereniging waar ze toebehoren wil opheldering over de afgeschoten e-commerce CAO.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verklaarde in september de cao voor het Levensmiddelenbedrijf algemeen verbindend(AVV).  Dit betekent dat Flitsbezorgers, die toch al onder vuur liggen, en medewerkers van Picnic en Jumbo e-commerce niet hun eigen e-commerce cao mogen volgen.

Rechter

De e-commerce partijen, gebundeld in E-commerce Nederland, laten het er niet bij zitten en stappen naar de rechter. Dat bevestigt Picnic-oprichter Michiel Muller tegenover het FD na berichtgeving van de Telegraaf.

Langslepende kwestie

De cao kwestie speelt al jaren. De e-commerce partijen willen een eigen cao voeren en niet die van het Levensmiddelenbedrijf. Volgens Picnic-oprichter Muller voldoet de door e-commercebedrijven gemaakte cao. ‘Wij hebben immers geen winkels en winkelpersoneel zoals bij supermarkten het geval is.’

De branchevereniging dagvaardt de beroepsorganisatie voor zelfstandige detaillisten Vakcentrum en de vakbonden FNV en CNV. De zitting vindt op 30 november plaats bij de rechtbank in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven