Picnic heeft forse groeiplannen in Frankrijk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic heeft forse groeiplannen in Frankrijk


Picnic wil in 2023 fors groeien in Frankrijk. De online super wil vier keer zo groot worden.

De opmars van Picnic beperkt zich niet enkel tot Nederland waar het fors aan de weg timmert met nieuwe geautomatiseerde fulfilmentcentra. Ook over de grens heeft het flinke groeiambities. Zo wil het in Duitsland volgend jaar twintig dc’s openen. In Frankrijk moet eveneens flink terrein worden gewonnen. In het land van de wijn en de kaas wil Picnic in 2023 verviervoudigen.

Franse opmars Picnic

Eind 2022 bediende Picnic, dat dit jaar een dc opende nabij Lille, een gebied van 500.000 huishoudens. “Onze ambitie voor eind 2023 is om dat aantal te vermenigvuldigen met vier, en twee miljoen huishoudens te bedienen”, aldus Grégoire Borgoltz, operationeel directeur Frankrijk.

Lees ook
Mechanisering is de toekomst voor Picnic en ceo Michiel Muller

Parijs is niet ver meer

De onlinesuper wil uitbreiden in de regio Hauts-de-France, ten westen van Lens, maar ook een nieuwe regio bedienen: Ile-de-France, de regio waarin ook de hoofdstad Parijs zich bevindt.

De onlinesupermarkt is in het land actief sinds mei 2021 en bedient momenteel de steden Armentières, Douai, Lens, Rijsel en Valenciennes.

Nieuwe logistieke partner Picnic

Picnic werkte tot nu toe in Frankrijk samen met hypermarktgroep Cora voor de inkoop en de logistiek. Dat verandert vanaf volgend jaar: Supermarktketen Système U wordt de nieuwe partner. Die retailer is net als Picnic lid van de retailallianties Everest en Epic Partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven