Picnic bouwt eerste fulfilment centrum om tot gekoeld distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic bouwt eerste fulfilment centrum om tot gekoeld distributiecentrum

skyview, FC, shelves, shopper, ambient

Picnic groeit en dat vraagt om logistieke aanpassingen. De online super heeft daarom zijn oude fulfilment center in Utrecht omgebouwd tot een distributiecentrum voor gekoelde, verse producten.

Picnic haalt de laatste tijd vooral de headlines door de vele nieuwbouwplannen van de online super. Helaas ook om branden in de bezorghubs. Dit keer is verbouwing het nieuws.

Ombouw fulfilmentcentrum

Picnic heeft het oude fulfilment center in Utrecht, dat overbodig werd door het nieuwe, geautomatiseerde fulfilment center een paar honderd meters verderop, een nieuwe bestemming gegeven. Het FC is een DC geworden voor versproducten die gekoeld moeten worden.

DC4, zoals Picnic het noemt, is het nieuwe nationale gekoelde warehouse voor de online super. Het dc is deze week opengegaan. De oppervlakte is 7000 m2, er werken 150 – 200 mensen.

Gekoelde keten in eigen beheer

Het warehouse biedt ruimte aan de opslag van 1500 SKU’s. Van hieruit worden alle fulfilment centra beleverd. Michiel Muller, ceo Picnic: “Voordat we DC4 openden, zaten we bijna aan de grens van onze opslagcapaciteit. Door een vers-DC te openen, krijgen we meer ruimte voor gekoelde en ambient producten, waardoor we op termijn ons assortiment kunnen uitbreiden en natuurlijk in volume kunnen blijven groeien. Door het openen van een vers-DC nemen we ook de gehele gekoelde keten in eigen beheer, wat ons meer controle geeft over de gehele supply chain.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven