Ga naar hoofdinhoud

Opstand in de Achterhoek: medewerkers tegen verhuizing distributiecentrum naar Wehkamp in Zwolle


Wehkamp, het moederbedrijf van Kleertjes.com wil het distributiecentrum in ’s-Heerenberg overhevelen naar Zwolle. Tientallen medewerkers van Kleertjes.com komen in opstand, omdat ze er niet mee eens zijn.

Wehkamp nam twee jaar terug Kleertjes.com over. Het distributiecentrum zou in de Achterhoek blijven, werd belofd. Twee jaar later trekt Wehkamp die belofte in. De e-commercereus, die zijn dc in Zwolle flink uitbreidt, wil de logistieke werkzaamheden in Zwolle onderbrengen.

René Kroon namens vakbond AVV. “Men wil in de omgeving van ’s-Heerenberg blijven. Er zullen altijd een paar mensen meegaan, maar de overgrote meerderheid zegt: liever niet”, stelt hij tegenover Omroep Gelderland.

Sociaal plan Kleertjes.com

Koorn heeft een sociaal plan gemaakt voor het personeel. Naast een extra vergoeding oplopend tot 1.500 euro per dienstjaar, bovenop de normale transitievergoeding, behelst het plan juridische en fiscale ondersteuning en de mogelijkheid tot opleiding en een van-werk-naar-werk-traject.

Lees ook
Wehkamps manuele processen vragen om nieuw WMS; dit is de keuze en dit levert het op

Tot donderdag kan hierover worden gestemd. Moederbedrijf Wehkamp is akkoord en als het personeel in meerderheid voor is, kan het plan worden uitgevoerd.

Wehkamp nam Kleertjes.com medio 2021 over. Welk bedrag het bedrijf daarvoor betaalde, is niet bekend. Kleertjes.com heeft 76 medewerkers en een veelvoud daarvan aan flexibele krachten in ’s-Heerenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven