Mediamarkt gaat voor omnichannel; dit zijn de gevolgen voor het nieuwe warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Mediamarkt gaat voor omnichannel; dit zijn de gevolgen voor het nieuwe warehouse


Mediamarkt gaat het opnieuw (helemaal) anders doen. Centraliseerde het  elektronicareus radicaal zijn supply chain in 2019 met een groot warehouse in Etten-Leur. Nu komt daar omnichannel bij. Het nieuwe centrale distributiecentrum is de spil van het project.

Kortere levertijden, een efficiënter voorraadbeheer, meer klantfocus en een betere beschikbaarheid van producten. Dat waren de vier belangrijke doelstellingen van Mediamarkt voor de bouw van het centrale distributiecentrum in Etten-Leur. Het elektronicaconcern  bouwde in Zuidwest Brabant in 2019 een centraal warehouse. ‘Ready for the future’, bestempelde Mediamarkt het distributiecentrum en de bijbehorende supply chain aanpak.  Ruim twee jaar later ziet de toekomst er wel heel anders uit onder aanvoering van de sterk toegenomen e-commerce als gevolg van de pandemie. Reden voor Mediamarkt zijn logistiek en warehouseoperatie (dat wordt gerund door ID Logistics) opnieuw aan te passen.

Omnichannel

De grootste elektronica retailer van Europa heeft in Nederland de eerste stappen gezet in het uitrollen van het nieuwe omnichannel concept. Hiermee treedt Mediamarkt in de voetsporen van Blokker dat enkele jaren terug de ommezwaai maakte. MediaMarkt richt de belangrijkste bedrijfsprocessen in vanuit het ‘one customer’ principe. De klant heeft dan één mandje voor alle aankopen gedaan in de winkels of via de diverse online kanalen. Momenteel zijn retailers nog vooral multi- of crosschannel bedrijven, waar online en offline nog aparte kanalen zijn. Het nieuwe, centrale distributiecentrum in Etten Leur is de spil achter het nieuwe, logistieke concept.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven