Leegstaande winkelpanden worden opslagruimtes: start-up haalt 52 miljoen euro op • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Leegstaande winkelpanden worden opslagruimtes: start-up haalt 52 miljoen euro op


De Oostenrijkse start-up Storebox heeft bij een financieringsronde 52 miljoen euro opgehaald. 

Storebox wil dit geld gaan gebruiken om uit te breiden naar andere Europese landen, vertelt mede-oprichter en CEO Johannes Braith: “Met deze investering willen we de komende jaren duizenden locaties in Europa openen en marktleider worden voor micrologistieke hubs om de benodigde infrastructuur voor q-commerce te bieden.”

Lees ook
Maak kennis met het eerste ondergrondse micro-fulfilmentcenter voor supersnelle bezorging

Q-commerce is een afkorting van ‘quick commerce’. De term verwijst naar het nog sneller afleveren van online bestelde artikelen. Of zoals Braith het uitlegt: “Dat houdt in dat bestellingen binnen enkele minuten worden geleverd.”

Storebox bouwt winkelpanden en andere ongebruikte/leegstaande ruimte om tot multifunctionele magazijnen die door zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen worden gehuurd. Momenteel heeft Storebox 120 locaties, maar dat gaan er in de toekomst meer worden, verwacht Braith. 

“Als gevolg van de sterk groeiende e-commerce boeken veel industrieën enorme groeicijfers op het gebied van bezorging. Last mile-logistiek vereist nieuwe oplossingen om gelijke tred te houden met deze markttrends. Met zijn gedecentraliseerde en gedigitaliseerde locatienetwerk zal Storebox een belangrijke rol spelen in de toekomstige markt van stedelijke logistiek.”

Storebox gaat ervan uit dat de vraag naar dergelijke opslagruimte alleen maar groter wordt. Daar liggen volgens het bedrijf verschillende redenen aan ten grondslag. Naast de groei van e-commerce zijn dat de stijgende vastgoedprijzen en afnemende woonruimte in stedelijke gebieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven