Flexport koopt logistieke activiteiten Shopify • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Flexport koopt logistieke activiteiten Shopify


Shopify, de Canadese leverancier van e-commerce oplossingen verkoopt de meerderheid van zijn logistieke activiteiten (mensen, technologie en diensten) aan Flexport, een technologieplatform voor internationale logistiek.

Shopify haalt flink de bezem door zijn organisatie. Het bedrijf verkoopt zijn robotbedrijf 6 River Systems aan Ocado. De logistieke tak is nu verkocht aan Flexport.

“Op 4 mei 2023 heeft Shopify stappen ondernomen om de vorm van zijn bedrijf te veranderen. Door deze veranderingen kan Shopify zich meer richten op onze missie, zodat we de grootste impact op handelaren kunnen hebben”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Transparante verzending

Flexport ceo is Dave Clark is blij met de deal: “Flexport is klaar voor succes als we Shopify Logistics in onze activiteiten integreren. Deze overname maakt ons de primaire leverancier van Shop Promise voor Shopify-handelaren, die transparante verzendtijdlijnen mogelijk maakt voor Shopify-klanten, inclusief bezorgopties voor twee dagen en de volgende dag. Deze diensten worden ondersteund door Flexport in de Shopify Fulfillment Network app, die handelaren een geïntegreerde logistieke ervaring biedt via Shopify. Maar daar stoppen we niet. We zijn klaar om deze zelfde diensten aan alle klanten te leveren.”

Shopify

Het bedrijf kondigde recent aan 20% van zijn personeelsbestand (ruim 2.000 mensen) te schrappen. Dit is het tweede ontslagplan in minder dan een jaar tijd, het eerste dateert van juli vorig jaar. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst met Flexport ontvangt Shopify aandelen die een belang van 13% in Flexport vertegenwoordigen, naast een bestaand belang. Flexport wordt dan de officiële logistieke partner van Shopify. Als onderdeel van de verkoop zal Shopify een directeur kunnen benoemen in het bestuur van Flexport. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden en goedkeuring van de toezichthouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven