DHL pompt honderden miljoenen in nieuw warehouse en e-commerce business • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL pompt honderden miljoenen in nieuw warehouse en e-commerce business


DHL eCommerce Solutions investeert meer dan 560 miljoen euro in zijn Britse e-commercebedrijf. Een groot deel gaat naar de bouw van een nieuw sorteercentrum.

DHL Parcel UK investeert honderden miljoenen euro’s om de toenemende e-commerce groei het hoofd te kunnen blijven bieden. Net als in Nederland steeg e-commerce ook in de VK hard de laatste twee jaar. DHL noteerde een volumestijging van 40 procent sinds begin 2020 en een groeiende vraag naar zijn e-commerce en B2B-diensten.

Het uitbreidingsproject heeft tot doel de juiste infrastructuur te creëren om verdere groei mogelijk te maken en het bedrijf te positioneren als pionier in duurzame en digitale logistiek.

Nieuw warehouse

Bijna de helft van de investering gaat naar een gloednieuwe hub van 25.000 m² op SEGRO Park Coventry Gateway, ten zuiden van Coventry Airport. De nieuwe faciliteit zal meer dan 500.000 zendingen per dag kunnen verwerken. Verwacht wordt dat er meer dan 600 banen zullen worden gecreëerd.
De nieuwe hub biedt beveiligde opslag en douane-inklaring ter ondersteuning van internationale e-commerce, een cross-dock terminal voor 48 laadperrons en ultramoderne, snelle sorteerfaciliteiten voor het automatisch sorteren van zendingen van verschillende groottes en gewichten.

Duurzaamheid

Het gebouw is ontworpen om te voldoen aan de BREEAM-norm ‘Excellent. Onder andere zonnepanelen met een totale oppervlakte van 7.000 m2, LED-verlichting en groenvoorzieningen ter bescherming van de biodiversiteit in de omgeving van de faciliteit dienen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Naast laadpalen voor elektrische auto’s komen er ook laadpalen voor elektrische bestelwagens en een tankstation voor duurzame brandstoffen op het terrein.

Schone brandstof

Daarnaast wordt als eerste stap 75 miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van het wagenpark van het bedrijf, met een focus op voertuigen op alternatieve brandstof. De investering in het wagenpark omvat zes volledig elektrische vrachtwagens van 18 ton, 30 vrachtwagens op vloeibaar aardgas (bio-LNG) en 18 elektrische tractoren. Verdere investeringen in een duurzamere vloot zullen volgen.

DHL eCommerce Solutions investeert ruim 220 miljoen euro in de ontwikkeling van tien nieuwe afhaal- en bezorgdepots in het VK en breidt 20 bestaande locaties uit.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven