Binnenkijken in het distributiecentrum van Rabelink en Exit Toys • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in het distributiecentrum van Rabelink en Exit Toys


Eind 2020 gingen Rabelink Logistics en DTG, de producent van EXIT Toys, de samenwerking aan. In het Gelderse Zevenaar verzorgt Rabelink in een warehouse van 23.500 vierkante meter de logistiek voor EXIT Toys. 

EXIT Toys, een producent van buitenspeelgoed uit Doetinchem, behoorde al jaren tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland, maar maakte na het uitbreken van de coronacrisis nog eens een explosieve groei door.

31.000 palletplaatsen

EXIT Toys, inmiddels overgenomen door het Duitse Simba Dickie Group, besloot om de samenwerking met Rabelink te intensiveren. Daarnaast liet EXIT Toys een opslagoplossing bedenken door NEDCON, leverancier van magazijnstellingen. In het warehouse is nu plaats voor meer dan 31.000 palletlocaties. Bovendien is er de mogelijkheid om uit te breiden naar 40.000 locaties. 

“Wij hebben vanaf de oprichting in 2011 gezegd: we doen alleen dat waar we goed in zijn en waar we waarde toevoegen. Dat is voor ons het creatieve proces van ons product ontwikkelen en verkopen. De rest proberen we te outsourcen, maar wel door de juiste partijen erbij te betrekken”, aldus Leopold van Os van EXIT Toys. 

Flexibel

Begin februari 2021 is het volledige project opgeleverd. Alwin Schweckhorst (Rabelink): “We zijn heel erg afhankelijk van de flexibiliteit van onze partners. Dat wordt van ons gevraagd, maar dat leggen we dus ook bij onze partners neer. Dat het project zo snel tot stand is gekomen had ook ik niet verwacht, maar dat is alleen maar fantastisch om te ervaren. Bovendien droeg ook de no-nonsense en praktische aanpak van alle drie de bedrijven bij aan de snelheid van het proces.’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven