Corona

Wecovi heeft een ‘onwerkelijke periode’ achter de rug. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Zwolle werkte bij het begin van de coronacrisis een worst-case-scenario uit, maar in plaats van dat de volumes begonnen te dalen, kwam er juist steeds meer vraag naar de producten en diensten van Wecovi. 

Wecovi levert onder meer doeken, vloertrekkers, borstels, bezems, maar ook speciale ‘Wecoline’-reinigingsproducten. Die producten worden officieel erkend als effectieve middelen in de strijd tegen het coronavirus. In de derde aflevering van WT VIDEO vertelt directeur Hans Paul Visscher over hoe het Wecovi is vergaan in coronatijd.

Hoe zijn deze coronamaanden voor Wecovi? 

“Het is een onwerkelijke periode waar we nog steeds inzitten. We hebben aan het begin een worst-case-scenario uitgewerkt en hoopten dat we daar niet naartoe zouden gaan. Wij leveren normaal gesproken veel aan bungalow- en recreatieparken, maar zij ontvingen geen gasten meer en dus zagen we aan die recreatiekant een enorme daling.”

Aan de andere kant werden de schoonmaakartikelen van Wecovi ‘zeer gewild’, vertelt Visscher: “We zijn heel druk geweest om al die volumes op peil te houden.” De vraag naar schoonmaakproducten compenseerde voor Wecovi de afname in vraag voor onder andere gastensets: “De schoonmaak heeft ons uit de brand geholpen.”

Wecovi heeft ‘allerlei noodgrepen’ moeten uithalen om de vraag bij te benen. Er werd meer personeel aangetrokken en het bedrijf besloot om een extra hal te plaatsen in Zwolle. Tegelijkertijd werd er een nieuw WMS-systeem geïntroduceerd op de werkvloer, PROLAG®World van CIM Logistics.

Hoe gaan de komende maanden er voor Wecovi uitzien? Verwacht je nog flinke schommelingen in de vraag naar jullie producten en diensten? 

“Het aanhouden van de voorraden blijft de komende tijd een uitdaging voor ons. Zo goed en kwaad als het kan proberen in te spelen op de volumes, om ze op te bouwen en soms ook weer af te bouwen. Het blijft koffiedik kijken. Tegelijkertijd ligt de nadruk binnen ons bedrijf op de verbouw, want eind van het jaar moet de nieuwe hal klaar zijn, en parallelel daaraan zijn we bezig met het nieuwe WMS.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven