WATpod: de oplossing voor veilig werken in uw dc? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

WATpod: de oplossing voor veilig werken in uw dc?


De manier waarop er gekeken wordt naar een veilige werkomgeving is sinds de uitbraak van het coronavirus compleet veranderd. Dutchband lanceert daarom een oplossing dat het veilig werken in warehouses garandeert.

Thuiswerk is geen oplossing voor duizenden mensen die dagelijks werken in onder andere logistieke omgevingen. Het werken in deze omgevingen brengt daarnaast nogal wat uitdagingen met zich mee. De belangrijkste is misschien wel hoe zorg je ervoor dat het personeel constant 1,5 meter van elkaar werkt.

Dutchband komt met de oplossing voor dit probleem: WATpod. Een nieuw apparaat dat werkveiligheid in dit coronatijdperk garandeert.

Hoe werkt de WATpod?

Het gebruik van WATpod zorgt ervoor dat de 1,5 meter afstand regel op de werkvloer constant in acht wordt genomen. De pod kan het beste gedragen worden op de schouder of een ander goedzichtbare plek. Zodra twee WATpods dichter dan 1,5 meter bij elkaar komen is er een waarschuwing te horen en te zien. Na het uitpakken van het accessoire werkt het direct, het is autonoom en bewaart geen persoonlijke informatie.

Wees je bewust van omgeving

Michiel Fransen, general manager Dutchband: “WATpod staat voor Working Apart Together. De huidige situatie inspireerde ons om iets te ontwikkelen dat de productie- en logistieke industrie helpt. Door het hoge aantal aan pakjes en de relatief kleine werkplekken bij distributiecentra, maar ook de drukte op een bouwplek, is het moeilijk om constant de 1,5 meter regel na te leven.”

“WATpod helpt gebruikers om op ieder moment bewust te zijn van zijn omgeving. Als mensen te dicht bij elkaar komen gaat er een signaal af en dat stopt pas weer als de gepaste afstand weer is bereikt. Iedere WATpod houdt ook het aantal keren dat de 1,5 meter niet is toegepast bij. Als de vooraf ingestelde limiet is bereikt zal er een lampje op het apparaat gaan flikkeren.”

Pilot

Voor de eerste WATpod-pilot werkt Dutchband samen met partner Air Cargo Nederland op Schiphol. Deze start aan het einde van deze maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven