Ga naar hoofdinhoud

Wat zijn uw extra kosten per maand door corona?


De logistiek moet zich aanpassen aan de anderhalvemetereconomie. Zo geven bedrijven in sommige gevallen veel geld uit aan mondkapjes, vloermarkeringen, afzettingen en bewegwijzeringen. Maar hoeveel dat precies kost, dat hebben sommige warehousemanagers lang niet altijd door, aldus Boris Vildósola Bustos van Kruizinga.nl.

“De focus lag op overleven”, constateert managing director Vildósola Bustos. Kruizinga.nl, leverancier van opslag- en transportmiddelen, liet een onderzoek uitvoeren naar de uitgaven die logistieke functies doen om te voldoen aan alle restricties. 

Conclusie: het inzicht in hoeveel geld al deze maatregelen kosten, ontbreekt. 

“Dat is ergens ook wel logisch”, vertelt Vildósola Bustos in de nieuwste aflevering van de WT Podcast. “Maar gelukkig verschuift de focus nu meer naar de langere termijn en dus ook naar de nieuwe realiteit.”

Kosten verschillen per bedrijf

Hoe meer medewerkers, hoe meer extra maatregelen en middelen er noodzakelijk zijn om aan de eisen te voldoen. Grote bedrijven, met meer dan 500 man personeel, geven gemiddeld 6500 euro per maand uit. Bedrijven met 10 tot 50 medewerkers op de loonlijst besteden gemiddeld ruim 400 euro.

Op zoek naar inkoopefficiency en procesflexibilisering

“Nu de coronaperiode voortduurt, worden bedrijven bewuster van hun uitgaven”, zegt Vildósola Bustos. Sommige spelers gaan ook anders inkopen. “Veel bedrijven zijn het gewend om producten te kopen die nieuw zijn. Maar gebruikte producten, bijvoorbeeld rolcontainers en bakken, zijn goed te hergebruiken. Dat scheelt in de kosten en zo krijgen gebruikte producten een tweede kans. Zo kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de circulaire economie. Een andere manier om kosten te besparen, is om producten vaker te huren in plaats van direct aan te schaffen. Bovendien draagt dat bij aan de duurzaamheid. Huren heeft nog meer voordelen. Het geeft bijvoorbeeld de nodige flexibiliteit in lastige periodes als de optie om beschikbare gelden voor logistieke optimalisaties in te zetten.”

Abonneer je nu op de WT Podcast!

In de WT Podcast vertelt Vildósola Bustos verder dat kennisdeling belangrijk is, welke rol brancheverenigingen hierin kunnen spelen, en hoe Kruizinga.nl ervoor zorgt dat ook al gebruikte producten veilig genoeg blijven om mee te werken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven