Corona

In de derde week van maart, toen het aantal coronagevallen in Nederland snel opliep, daalde het aantal gewerkte uren in Nederland direct met ruim 23 procent. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Dyflexis, ontwikkelaar van software en hardware voor personeelsplanning en urenregistratie van ruim 3.000 bedrijven.

Dyflexis vergeleek het aantal gewerkte uren in vier non-desk branches (recreatie, retail & e-commerce, zorg & welzijn, productie & warehousing en horeca) van 1 januari tot en met 2 augustus 2020 en keek ook naar de impact op verschillende contractsoorten.

Het minste aantal uren werd geregistreerd in week 15 (6-12 april). Dit viel samen met het hoogste aantal coronapatiënten in Nederland. 

Logistiek blijft stug doorwerken

Productie & Warehousing was de enige sector waarin er tijdens de crisis gemiddeld ongeveer hetzelfde aantal uren werden gedraaid als daarvoor. In de sector was ook een opvallende stijging zichtbaar in het aantal uren dat door studenten werd gemaakt. De dalende lijn na week 27 is te verklaren door de start van de schoolvakanties.

In productie en warehousing is er een opvallend lichte daling in het totaal aantal uren waargenomen. Tussen de week voor de crisis (week 8) en de eerste lockdown-week (week 12) zit een daling van slechts 4%, het minste van alle branches.

Na week 9 gaat het aantal uren wel langzaam omlaag, met een dieptepunt in week 21. De branche herpakt zich echter snel: het totaal aantal uren is terug op een niveau dat ver uitstijgt boven het niveau aan het begin van de crisis. Tussen week 8 en week 27 is het aantal uren met 20 procent gestegen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven