Corona
Bron: NOS

Als gevolg van de coronacrisis verliezen veel mensen hun baan. Omscholen kan dan een oplossing zijn om snel weer aan de bak te komen. Bijvoorbeeld in de logistiek, want in de distributiecentra is volop werk.

Stichting Doorzaam zet zich in voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en heeft nu 4000 ‘van werk naar werk-vouchers’ in het leven geroepen, waarmee uitzendkrachten die hun baan zijn kwijtgeraakt zich kunnen omscholen. 

Een van die uitzendkrachten is Landry. Hij verloor zijn baan bij KLM Cargo, de vrachtafhandeling op Schiphol, en wordt nu in Amsterdam omgeschoold tot heftruckchauffeur om in een dc te gaan werken. 

“Ik moet toch de rekeningen en de huur betalen. Gelukkig is dit niet zo moeilijk. Als je goed kunt autorijden, lukt dit ook”, aldus Landry in een interview met de NOS. Hij hoopt na de coronacrisis wel weer terug te kunnen keren op zijn oude stek. 

“Bij KLM Cargo heb ik in die lange tijd vrienden gemaakt. Buiten het werk om gingen we ook samen wat eten, we hebben ook WhatsApp met zijn allen. Het was gezellig. Lekker lachen in de nachtdienst, daar kijk ik wel weer naar uit. Dus ik hoop dat het snel voorbij gaat, dat premier Rutte snel weer meer vracht toestaat. Dan kan ik terug naar mijn eigen werk op Schiphol.”

Meer informatie: STILL Intern Transport B.V. BLOM opleidingen

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven