Topspeler in schoonmaakbranche kiest nieuw WMS in coronatijd • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Topspeler in schoonmaakbranche kiest nieuw WMS in coronatijd


Tijdens de coronacrisis is de vraag naar schoonmaak- en desinfectiemiddelen aanzienlijk toegenomen. Ook het Zwolse bedrijf Wecovi, dat sinds 1971 onder meer doeken, vloertrekkers, borstels en bezems levert, maakt mede als gevolg van de pandemie een flinke groei door. Voor Wecovi is het daarom tijd om uit te breiden én om verder te professionaliseren. 

Dat doet Wecovi met een nieuw WMS-systeem: PROLAG®World van CIM Logistics. Het bedrijf gaat het bestaande warehouse, een nieuw te bouwen hal met verrijdbare stellingen en de gehele productieverzorging met zijn WMS aansturen. 

Nieuw WMS gaat kar trekken

“Door onze groei in de afgelopen jaren en om toekomstige groei te faciliteren, breiden wij onze huidige locatie in Zwolle uit met een extra hal”, aldus Hans Paul Visscher, directeur van Wecovi. In dit kader wordt de scanapplicatie die Wecovi momenteel in het magazijn gebruikt, vervangen door een WMS. PROLAG®World zal middels een koppeling aan het ERP-systeem het gehele opslag- en productiebeheer gaan aansturen.

Reinigingsproducten in trek

Wecovi draait ondanks de coronacrisis op volle kracht, mede dankzij het brede assortiment en de recent gestegen verkoopcijfers van de ‘Wecoline’-reinigingsproducten, die worden erkend als effectief middel tegen het coronavirus.

Welkome aanvulling WMS-markt

Wecovi heeft zich laten adviseren door Jeroen van den Berg Consulting, een adviesbureau op het gebied van WMS-systemen.  “PROLAG®World biedt veel flexibiliteit en is sterk in productie”, zegt eigenaar Jeroen van den Berg. “CIM is dan ook een welkome aanvulling op de Nederlandse WMS-markt.” 

Uiterst flexibel

Naast de basisfuncties van het WMS, zoals het inslaan met GTIN- of GS1-etiketten, automatische replenishment of procesgeoptimaliseerde uitslag, voorziet CIM Logistics ook in een volwaardig productiesysteem en in het verzendsysteem PROSEND®. Beide zijn volledig als standaard in de software geïntegreerd. Daarnaast zal ook het orderpicken door CIM’s eigen Android gebaseerde app PROLAG®Go worden aangestuurd.

“Het totaalpakket van gestandaardiseerde en tegelijkertijd flexibele modules, evenals de professionele aanpak hebben ons overtuigd”, vervolgt Visscher. Doordat de processen in PROLAG®World modulair zijn opgebouwd, kan Wecovi die functies toepassen die op dat moment voor de operatie nodig zijn. Als het bedrijf verder groeit of de processen veranderen, kunnen er nieuwe functies worden toegevoegd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven