Supermarkt Picnic mikt met nieuwe hub op 55.000 huishoudens • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Supermarkt Picnic mikt met nieuwe hub op 55.000 huishoudens


Online supermarkt Picnic is officieel van start gegaan in Purmerend en omstreken. Wethouder Mario Hegger opende het distributiepunt van waaruit de boodschappen dagelijks worden bezorgd in Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam. 

Met meer dan 5500 inschrijvingen heeft ruim 10 procent van alle huishoudens zich inmiddels bij Picnic aangemeld.

Wethouder Hegger noemt de komst van Picnic een ‘mooie aanwinst voor Purmerend’. “De bezorging met elektrische wagens past goed bij de duurzame ambities van de stad. Bovendien geeft het bedrijf een boost aan de werkgelegenheid in onze regio Waterland. Dat is zeker in deze coronatijd een heel prettige en bemoedigende ontwikkeling.”

20 karretjes, 60 bezorgers

Nadat de bestuurder het lintje van de zogeheten hub had doorgeknipt, reed het eerste elektrische wagentje van de websuper Purmerend binnen om de eerste boodschappen te bezorgen. Picnic gaat in eerste instantie met 8 elektrische wagentjes en 25 bezorgers de weg op in de regio Waterland. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2020 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers.

55.000 huishoudens

Sinds de uitbreiding naar Purmerend en omstreken is aangekondigd, hebben meer dan 5500 huishoudens zich aangemeld voor de boodschappendienst. Dat komt neer op ruim 10 procent van het totaal aantal huishoudens dat bediend kan worden: 55.000. 

“We zien dat het gemak van boodschappen aan huis laten bezorgen erg wordt gewaardeerd door hardwerkende vaders en moeders”, zegt medeoprichter Michiel Muller. “Een gezin onderhouden kost nu eenmaal veel tijd. Dan is het fijn dat je niet meer naar de boodschappen hoeft om te kijken.”

Streekproducten

Picnic biedt naast de reguliere boodschappen ook streekproducten, zoals lokaal bier of kaas, en streeft daarbij naar samenwerking met lokale ondernemers. Wethouder Hegger ziet veel kansen: “Ik ben heel benieuwd welke streekproducten er straks in het assortiment zijn opgenomen. We hebben zo veel mooie producten die in onze regio worden gemaakt.”

Picnic is overal in Nederland

De uitbreiding naar de regio Waterland is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn, Deventer en Spijkenisse. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen.

Gefaseerd toegelaten

Inwoners van Purmerend, Volendam, Edam en Monnickendam kunnen zich via de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

Duurzamer en minder voedselverspilling

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven