Schild tegen corona voorkomt besmettingen in dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Schild tegen corona voorkomt besmettingen in dc


Logistiek dienstverleners en andere bedrijven doen hun uiterste best om hun orderpickers, heftruckchauffeurs en ander personeel te beschermen in coronatijd. Helaas lukt dat niet altijd.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het distributiecentrum een kwetsbare plek is omdat er relatief veel mensen op weinig vierkante meters werken en er veel contactmomenten zijn. Wetenschappelijk tijdschrift Health Science Journal concludeert bijvoorbeeld dat tachtig procent van de coronabesmettingen op werkplekken zich voordoet in productie- en opslagruimtes. 

Werk aan de winkel, dachten ze bij Tevano Systems. Dit technologiebedrijf uit Canada bedacht de ‘Health Shield’, een tablet waar een medewerker bij aankomst in het dc voor moet gaan staan en dat middels een thermische beeldvormingscamera binnen een paar seconden de lichaamstemperatuur meet.

Het schild kan gezichten op basis van kunstmatige intelligentie herkennen waardoor koortsige of besmette medewerkers snel kunnen worden geïdentificeerd. Het schild wordt al door diverse Canadese logistieke bedrijven gebruikt. Ook Nederlandse bedrijven kunnen bellen, vertelt Chad Rissanen.

“Tevano heeft een Europese distributeur. De technologie en hardware zijn hetzelfde als de Noord-Amerikaanse versie. Alleen de stekker is anders.”

Met de privacy wordt zorgvuldig omgegaan, aldus Rissanen: “Alle gegevens worden veilig opgeslagen door de individuele operator op het Assure-platform van Microsoft. De gebruiker kan ervoor kiezen de afbeeldingsoptie op het Health Shield uit te schakelen, zodat in plaats daarvan alleen een silhouet wordt getoond.”

Dit artikel verschijnt binnenkort in de rubriek ‘PRODUCTTRENDS’ in Warehouse Totaal. Daarin ook aandacht voor: een cobot met een inductief laadsysteem, een sensor die aanrijdingen van heftrucks tegen stellingen voorkomt, de inktvisrobot van de Israëlische startup BionicHIVE en het verhaal van Lars Heemskerk, die een bedrijfje oprichtte in de ‘slimme brillen’. Abonneren kan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven