Orderpicken met masker op is geen probleem met Pick-by-Voice • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Orderpicken met masker op is geen probleem met Pick-by-Voice


In verband met het coronavirus dragen steeds meer mensen mondkapjes, ook in distributiecentra. Maar hoe gebruik je tijdens het orderpicken een Pick-by-Voice-systeem terwijl de mond bedekt is met een masker? 

IT-bedrijf Topsystem Systemhaus heeft zijn spraakgestuurde oplossing ‘Lydia Voice’ getest op betrouwbaarheid bij het herkennen van de stem wanneer er een mondmasker wordt gedragen. Conclusie: het spraaksysteem blijft functioneren. 

Productie blijft op peil

“We hebben veel werk gestoken in onze huidige versie van de taalsoftware en dat werpt zijn vruchten af tijdens de huidige crisis. Met onze technologie kunnen we logistieke bedrijven helpen om hun activiteiten op peil te houden en hoeven ze ondanks het nemen van veiligheidsmaatregelen geen productieverlies te lijden”, aldus Tim Just, CEO van Topsystem. 

Deep learning

De nieuwste versie van de oplossing van Topsystem Systemhaus, ‘Lydia 8’, baseert zich op neurale netwerken en werkt volgens een deep learning-concept. Het systeem kan stemmen, ook stemmen met een dialect of sterk accent, 25 procent sneller en beter herkennen dan andere systemen. 

Geen taaltraining nodig

“Nauwkeurige herkenning is heel goed mogelijk, ook met mond- en neusbescherming. Het systeem hoeft hiervoor niet te worden aangepast. Ook is er geen taaltraining met masker op nodig, zoals wel het geval is bij andere pick-by-voice-oplossingen”, aldus Just. 

Maskers geen probleem

Volgens Topsystem is de testopstelling gestandaardiseerd om te bepalen in hoeverre het dragen van een N95, FFP2, papier of stofmasker impact heeft op de spraakherkenningssnelheid van Lydia. 

De eerste test werd uitgevoerd met drie verschillende soorten headsets. De ‘detectiegraad’, de mate waarin het systeem een stem herkent, was nagenoeg hetzelfde als bij de mensen die orderpickten zonder masker. Ook als mensen stevige FFP2-maskers dragen, die voornamelijk worden gedragen door medische professionals, wordt de spraakherkenning er nauwelijks minder op. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven