Corona

Shop Apotheke Europe gaat als een komeet tijdens de coronacrisis. De omzet is in het eerste kwartaal van 2020 flink toegenomen en de Venlose internetapotheker pakt nu door met een nieuw distributiecentrum. 

Poeders en pillen

Shop Apotheke Europe gaat een nieuw warehouse plus kantoor van 40.000 vierkante meter bouwen in Sevenum, op 20 minuten rijden van Venlo. Vanuit deze locatie moeten de poeders, pillen en zalfjes sneller bij de klanten thuis bezorgd kunnen worden. Ook de klantenservice zal worden geoptimaliseerd, aldus het bedrijf. 

“Het nieuwe dc is de laatste bouwsteen om ons logistieke project te voltooien. We hebben ons tot doel gesteld om de best mogelijke winkelervaring voor onze klanten te ontwerpen als het gaat om assortiment, kwaliteit en bezorgsnelheid én we willen de efficiëntie verhogen”, aldus Theresa Holler van Shop Apotheke Europe.

35 miljoen pakketten

“Het is ons doel om sneller te blijven groeien dan onze concurrenten en om onze markten vanuit Venlo te bedienen. Met het nieuwe centrale logistieke centrum kunnen we het verzendvolume binnen enkele jaren verhogen van de huidige 12 miljoen naar meer dan 35 miljoen pakketten.”

Miljoeneninvestering

Shop Apotheke Europe investeert tussen de 50 en 60 miljoen euro voor alleen al de intralogistiek en IT. Vanuit de nieuwe locatie moeten de eerste klanten eind 2020 beleverd kunnen worden. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven