Hugo de Jonge in Movianto’s dc: eerste Janssen-vaccins gearriveerd • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hugo de Jonge in Movianto’s dc: eerste Janssen-vaccins gearriveerd


Minister Hugo de Jonge is opnieuw op werkbezoek geweest bij Movianto, de logistiek dienstverlener in Oss die waakt over de opslag en de distributie van de coronavaccins. 

Dinsdag ontving Movianto de eerste Janssen-vaccins, schrijft site manager Michiel Heller op LinkedIn.

Op LinkedIn schrijft De Jonge: “Bij Movianto werken ze keihard om zo veel mogelijk vaccins zo snel mogelijk te verspreiden door het hele land. Zo zijn er afgelopen week zo’n 900.000 doses uitgereden, op weg naar een bovenarm.”

De voorraden zijn tot een minimum geslonken, aldus De Jonge: “Maar dat is een bewust besluit: hierdoor kunnen we namelijk sneller vaccineren. Vandaag zijn er bijvoorbeeld weer zo’n 100.000 doses AstraZeneca naar huisartsen gebracht, voor 60-plussers. Daardoor hadden we vanmiddag nog maar 25.000 doses Astra op voorraad. Dat is minder dan een dag prikken, terwijl we normaal 5 dagen veiligheidsvoorraad aanhouden.”

Volgende week komen er nieuwe leveringen aan, aldus De Jonge: “Bij alle vaccins houden we bewust steeds minder veiligheidsvoorraad aan. Zo was dat bij Pfizer eerst vijf dagen, toen drie en nu nog minder.”

Meer weten over de logistieke operatie van Movianto? Bekijk dan hieronder de presentatie terug van Michiel Heller tijdens WT LIVE: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven