Corona

Het gaat goed met terStal Familiemode. De modeketen uit Almelo krijgt er elk jaar minimaal 10 nieuwe winkels bij, is financieel gezond en opende in maart een nieuw distributiecentrum. 

Dit dc van 3.500 vierkante meter staat naast het al bestaande logistieke centrum op Bedrijvenpark Twente. Hiermee wil terStal Familiemode de winkels beter kunnen bevoorraden en wil men de internetbestellingen sneller afhandelen. 

Corona is spelbreker

De coronacrisis heeft wel enigszins roet in het eten gegooid, want terStal had een feestelijke opening van het nieuwe dc in gedachten. Dat ging niet door. In plaats hiervan moest terStal een kwart van zijn filialen in verband met de coronacrisis twee weken sluiten en nam de omzetstijging af. 

Desondans is directeur Niek Gloudemans tevreden, vertelt hij in een interview met TC Tubantia: “We zitten in de modebranche allemaal in hetzelfde schuitje. Volgens de marktonderzoeken van GFK deden we het in mei en juni nog 10 procent beter dan collega’s in de markt en dat stemt dan toch wel weer een beetje tevreden.”

200.000 online bestellingen

TerStal Familiemode noteerde over 2019 uitstekende financiële cijfers. Die groei zit hem onder andere in het toegenomen aantal online bestellingen: 200.000 bestellingen per jaar. 

Gloudemans: “We waren er niet de eerste mee, maar met verkopen via online maken we een grote inhaalslag. Vorig jaar kwam 7 procent van onze omzet uit online verkopen, dit jaar minimaal 10 procent en volgend jaar moet het 15 procent zijn.”

Op naar 300 winkels

TerStal Familiemode, waarvan H&M en Zara concurrenten zijn, zit nu op ongeveer 220 winkels en wil doorgroeien naar 300 stuks. Het upgraden van de bestaande winkels, data en het online gedeelte moeten helpen om die doelstelling te bereiken, zegt Gloudemans. 

“Zonder deze aanpassingen waren we er niet meer geweest. We werken hier op het hoofdkantoor met 65 mensen, onder wie 9 rayonmanagers. Dat is niet veel op een bestand van 1000 personeelsleden. De lijnen zijn kort. Je kunt wel achter elke boom een manager zetten, maar daar wordt het niet beter van.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven