Extra hallen en inpakmachine voor seksspeeltjes • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Extra hallen en inpakmachine voor seksspeeltjes


EDC Retail, Europees marktleider op het gebied van online erotiek, investeert een kleine vier miljoen euro in uitbreiding. Met de bouw van twee nieuwe hallen van in totaal ruim 3000 vierkante meter en de komst van een extra inpakmachine wordt de opslagruimte in Veendam fors vergroot en de productiecapaciteit verdubbeld.

De erotiekgigant, bekend van webshop EasyToys, wil klaar zijn voor toekomstige groei. Afgelopen jaar draaide EDC Retail een omzet van ruim 33,4 miljoen: ruim 50 procent meer vergeleken met 2018, toen 21 miljoen euro werd omgezet. Voor de komende jaren wordt verdere groei verwacht.

Eric Idema: “We willen voorbereid zijn op een eventuele tweede golf.”

Problemen ‘door’ China

De huidige coronaperiode heeft het bedrijf belangrijke inzichten gegeven. De crisis was door aanvankelijke aanvoerproblemen vanuit China en door de hausse aan bestellingen logistiek gezien een uitdaging. Op sommige momenten was er een omzetgroei van 162 procent. EDC moest alle zeilen bijzetten om de orders te verwerken.  

“Corona heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om veranderingen in de markt voor te zijn en de mogelijkheid te hebben een grotere voorraad aan te leggen. We willen voorbereid zijn op een eventuele tweede golf. Op die manier zijn we ook minder afhankelijk van eventuele problemen met toeleveranciers”, legt eigenaar Eric Idema uit. 

Ten slotte wil EDC beter inspelen op seizoenspieken. “Zo zien wij de verkoop stijgen rond de kerstperiode. De drukte neemt al toe rond Black Friday. Ook de adventskalender, een verrassingsbox met onder andere allerlei speeltjes, is een seizoensproduct en vraagt om veel ruimte.”

Eric Idema: “Onze logistieke afdeling is 24 uur per dag operationeel.”

Duizenden palletplaatsen

Het erotiekbedrijf is op de huidige plek, een pand van ongeveer 8.000 vierkante meter, uit zijn jasje gegroeid. Daarom komen er twee hallen bij in Veendam. De eerste hal meet 650 vierkante meter, wordt deze zomer gebouwd en moet in september gereed zijn. De tweede hal verrijst volgend jaar zomer en is met 2.400 vierkante meter beduidend groter.

Door de uitbreiding kan EDC Retail een veel grotere voorraad erotische artikelen opslaan. Idema: “Het biedt ruimte aan vele duizenden palletplaatsen. Hiermee hebben we genoeg ruimte voor een voorraad van een jaar in plaats van drie maanden. Dat past bij de beoogde groei en doelstellingen voor de komende jaren.” 

95 procent van alle orders wordt straks machinaal ingepakt.

Inpakstraat erbij

Niet alleen de opslagruimte, ook de productiecapaciteit wordt uitgebreid. Nu maakt het erotiekbedrijf nog gebruik van één inpakmachine en één inpakstraat, straks zijn dat twee inpakmachines en twee inpakstraten. De productiecapaciteit wordt daarmee verdubbeld. Bovendien kunnen er grotere dozen worden ingepakt. 95 procent van alle orders wordt straks machinaal ingepakt.

“Onze logistieke afdeling is 24 uur per dag operationeel, waardoor de machines optimaal benut worden”, aldus Idema. De uitbreiding biedt naar verwachting werk aan zo’n dertig tot veertig medewerkers. Zij gaan aan de slag in hallen die op een zo duurzaam mogelijke manier worden gebouwd. Uiteindelijk moeten ze zelfvoorzienend zijn en net zo veel energie opwekken als ze verbruiken. Daartoe worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Door de goede isolatie is verwarming in de hal naar verwachting niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven