Een hap frisse lucht en veel minder kosten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Een hap frisse lucht en veel minder kosten

Euromate levert maatwerk in ieder warehouse, bijvoorbeeld bij Royal Brinkman in ‘s-Gravenzande.

De binnenlucht in magazijnen heeft grote invloed op de gezondheid van werknemers. Door corona denken mensen bewuster na over wat ze inademen. Toch is de luchtkwaliteit in veel warehouses nog een onderbelicht onderwerp, zegt Annelies de Jong van Euromate, specialist in het creëren van een gezond binnenklimaat. 

Hoe is het gesteld met het binnenklimaat in magazijnen?

De Jong: “De hoeveelheid fijnstof in een warehouse is niet altijd zichtbaar maar kan wel overlast veroorzaken. Vaak weten bedrijven niet dat ze een stofprobleem hebben. Gelukkig worden mensen steeds bewuster van wat voor soorten vervuiling er door de lucht zweven en die ze inademen. Denk hierbij aan fijnstof, gassen, virussen en bacteriën. Die bewustwording is heel belangrijk voor de gezondheid. Voordat we een stofmeting bij een bedrijf uitvoeren, stellen we de logistiek manager de nodige vragen: hoe vaak staan de heftrucks stil? Hoe vaak wordt er schoongemaakt? Soms wordt het probleem in één klap zichtbaar wanneer een magazijnmedewerker zijn neus snuit en een zwarte zakdoek krijgt. Of wanneer een medewerker last krijgt van zijn luchtwegen en zwaar begint te hoesten. Onze stofmetingen maken het probleem voor het bedrijf meteen inzichtelijk.”

Waarom is het binnenklimaat zo belangrijk?

“Een betere luchtkwaliteit leidt tot een betere gezondheid waardoor het ziekteverzuim afneemt. Verder geeft een schoon warehouse minder storingen aan bijvoorbeeld infrarood-scanapparatuur op de conveyor, heftrucks en andere machines. Daardoor wordt het logistieke proces stabieler en betrouwbaarder. Verder zullen klanten geen vuile producten meer ontvangen, de schoonmaak- en onderhoudskosten gaan omlaag en het energieverbruik daalt.”

Hoe kunnen jullie warehouses helpen?

“Euromate heeft oplossingen voor elk warehouse, van klein tot groot. Voor bijbehorende ruimtes zoals kantoren en kantines hebben we de Pure Air Shield 3300 en de VisionAir Blue Line die bewezen effectief zijn om vervuilingen, zoals bacteriën en virussen, uit de lucht te filteren. Verder hebben we voor warehouse- en productieomgevingen HF-luchtreinigers die vervuilingen verwijderen: fijne en grove stofdeeltjes, rook, oliehoudende partikelen, geuren, gassen, fijnstof en rubber. Daarnaast hebben we de Dust Free Industrial 8500, een totaaloplossing specifiek tegen fijnstof. Een van de financieringsmogelijkheden is Product-as-a-Service, waarbij de klant totaal ontzorgd wordt. Onderhoud en eventuele storingen zijn inbegrepen in een vast maandbedrag.”

Meer informatie: euromate.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven