Corona

Het Franse Chantelle Lingerie Group is begonnen met het produceren van mondkapjes. De producent van bh’s, strings en slips heeft vanwege het coronavirus besloten om zijn activiteiten uit te breiden met de productie van de maskers voor niet-zorg gerelateerde professionals. 

Chantelle werd in 1876 opgericht en heeft momenteel 5.500 mensen in dienst die zich richten op zes merken: Chantelle, Passionata, Chantal Thomass, Femilet, Livera en Darjeeling. Het bedrijf gebruikt zijn logistieke centrum in Corbie, in de Somme, specifiek om de 11.000 verkooppunten over de hele wereld te bevoorraden. 

Dit logistieke centrum werd vergroot van 14.000 naar 20.000 vierkante meter én in 2007 gemoderniseerd met hulp van Savoye, de leverancier van logistieke oplossingen van Chantelle. 

Magazijn op de schop

“Onze samenwerking met Savoye gaat al vele jaren terug, maar in 2007 betekende de aanpassing en uitbreiding van ons intern transportsysteem een omslagpunt. Deze enorme verandering heeft onze samenwerking behoorlijk versterkt”, herinnert Philippe Sophys zich, de Distribution Logistics Director bij Chantelle Lingerie.

Het hele magazijn werd vernieuwd en Savoye voegde vier nieuwe magazijnkranen toe. De eerste twee (met display-units) werden gebruikt voor het picken op hoge snelheid en de twee andere voor specifieke toepassingen. In dit magazijn biedt het bedrijf zijn afnemers ordervoorbereiding op maat: de toevoeging van antidiefstalsystemen of labels en verzamelen van hangende kledingstukken zijn slechts enkele voorbeelden. 

550.000 zendingen in Corbie

Alle gemechaniseerde systemen worden aangestuurd door Savoye’s Logys WCS (Warehouse Control System). Mede dankzij pick-to-light toepassingen kon Chantelle de productiviteit van het orderpicken, met een jaarlijkse verwerking van 15 miljoen artikelen, verviervoudigen. Elk jaar worden nu 550.000 individuele zendingen verzonden vanuit het magazijn in Corbie.

“Dankzij de systemen van Savoye kunnen we deze output volhouden”, aldus Sophys. “Het aanpassen van bestellingen biedt ons een concurrentievoordeel en dat hebben we gerealiseerd dankzij de tools van Savoye. Vandaag vertegenwoordigt deze bestelstroom ongeveer 92 procent van onze zendingen en we hebben de middelen om deze optimaal te beheren.”

hdr

Betere communicatie met vervoerders

Toen Chantelle tien jaar later de logistieke organisatie verder wilde opschalen, koos men voor het transportmanagementsysteem LM TMS van Savoye. Het doel was om het transportbeheer te digitaliseren en te verbeteren, aangezien het voorheen een handmatig proces was. “We communiceren nu beter met onze vervoerders en zien een verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Honderdduizenden maskers

Geconfronteerd met de wereldwijde situatie als gevolg van het coronavirus, besloot Chantelle zijn efficiënte logistiek en productiemiddelen in te zetten voor de bestrijding van de pandemie. Chantelle begon te werken aan enkele prototypes van de maskers en diende deze ter goedkeuring in bij de Franse dienst voor defensie-inkopen. 

Daarna kon het bedrijf de maskers produceren in al zijn fabrieken. De maskers, oorspronkelijk bedoeld voor de medewerkers, partners van de groep en liefdadigheidsinstellingen, worden nu in grote aantallen besteld. Zo bestelde een groothandel in ijzerwaren 100.000 stuks en de National Council of Automotive Professionals (CNPA) wilde er liefst een miljoen hebben. 

Sophys: “In welke bedrijfstak of marktsituatie je ook bent, een bedrijf moet altijd flexibel blijven. Dat geldt met name voor de supply chain. In deze crisis is aanpassingsvermogen essentieel om de problemen in deze wereld aan te kunnen pakken.”

PROTECTION MASKS: FIGHT AGAINST COVID-19—————In support of the fight against Covid-19, we have started manufacturing…

Posted by Chantelle on Friday, 3 April 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven