Corona

Ook in het magazijn moeten orderpickers en andere medewerkers anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Daar hebben bouwbedrijf Vorm en start-up Mapiq met een DIY-sensor nu wat op gevonden. 

Die sensor geeft een piep wanneer je te dichtbij een collega komt. Hij is al ingezet op de bouwplaats van Vorm Bouw, vertelt directeur Hans Meurs in een interview met Cobouw

De door Mapiq ontwikkelde coronapieper kan aan je borstzak geklikt worden of in je zak gedragen worden. Het eerste prototype is al klaar en Vorm en Mapiq onderzoeken op dit moment de mogelijheden om de pieper op grotere schaal te produceren. 

De sensor heeft een foutmarge van 20 centimeter. Daarom wordt het apparaat ingesteld op een afstand van 1,70 meter. Komt iemand dicht in de buurt, dan gaat de pieper af. Loopt die persoon weer weg, dan stopt de pieper. 

Meer weten? 👇

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties op “Coronapieper houdt magazijnmedewerkers op 1,5 meter afstand

 1. Koen schreef:

  Beste Gijs,

  Medewerkers staat verkeerd geschreven. Verder interessant artikel!

  Groeten Koen

 2. Anton schreef:

  Ik vind dit erg interessant ook voor het werk in de AH om er mee te werken want naast de hesjes zou dit ook een uitkomst zijn voor de veiligheid en de gezondheid van klanten en collega’s

 3. Martijn schreef:

  Wat een idioterie. Het geloof in technologie zorgt voor nul procent eigen verantwoordelijkheid. Sowieso is de anderhalve meter een farce. Vervolgens gaat iedereen ee mee aan de haal en komen met foefjes om het menselijk handelen uit te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven