Corona
Bron: Oxycom

In het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Raalte is onlangs een corona-uitbraak geweest. In totaal hebben 122 medewerkers positief getest. 

In de week van 8 maart hebben 100 van de 900 dc-medewerkers positief getest. In de loop van de week kwamen daar 22 positief getesten bij, maar het ging daarbij niet om een ‘nieuwe’ uitbraak, aldus Wim Veldhuis, corona-arts van de GGD tegenover het Algemeen Dagblad

De activiteiten in het 5.800 vierkante meter grote dc hebben door het gebruik van sneltesten overigens niet stilgelegen. 

Naar aanleiding van de uitbraak heeft Jumbo (extra) hygiënemaatregelen genomen, aldus woordvoerder Claire Trügg in een interview met RTV Oost: “Zo worden medewerkers er op geattendeerd dat ze regelmatig hun handen moeten wassen. Ook zijn er extra reinigingsdoekjes verspreid in de organisatie om zowel handen als voorwerpen die veel gebruikt worden extra schoon te maken.” Hiernaast is het voor dc-medewerkers verplicht om een mondkapje te dragen.

Hoe probeert u in uw dc rekening te houden met het coronavirus? We nodigen u uit om in ons magazine in 125-150 woorden te reageren op de stelling: ‘Tijdens piekmomenten is handhaving van de coronamaatregelen in het dc niet te doen’. Mail uw reactie naar g.freriks@eisma.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven