Corona
Anneke Nijk (Lexence)

Wat verandert er op het gebied van arbeidsrecht? Welke wetten komen eraan en wat moet u daarover weten? Anneke Nijk, advocaat arbeidsrecht bij Lexence en een van de sprekers op het online evenement Mens&werk in de logistiek van evofenedex, praat u bij in de WT Podcast. 

In de zesde aflevering van onze speciale podcastserie Mens&werk vertelt Nijk welke ontwikkelingen op arbeidsrechtsgebied relevant zijn voor handels- en productiebedrijven, oftewel voor de logistiek.

Denk bijvoorbeeld aan het ontslagrecht of de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), die het aantrekkelijker moet maken om werknemers in (vaste) dienst te nemen. 

NOW 3.0

Verder komt aan bod: de NOW-noodregeling en een wetswijziging ten aanzien van payrollwerknemers. Nijk: “Binnen de Wab is afgesproken dat payrollwerknemers komend jaar een adequaat pensioen moeten krijgen. Payrollwerknemers kunnen meedoen in de pensioenregeling van het bedrijf waar ze te werk worden gesteld, maar het payrollbedrijf kan ook een ander adequaat pensioen regelen. Bedrijven moeten er rekening mee houden dat het payrollbedrijf deze extra kosten zal doorberekenen in de tarieven. Er wordt dus een kostenverhoging voor payrollwerknemers verwacht.”

Hoofdredacteur Martijn Reintjes (Warehouse Totaal).

Na vakantie in quarantaine: loondoorbetaling of niet?

En wat te doen met medewerkers die afreizen naar een ‘rood’ gebied in coronatijd? 

“Veel bedrijven worstelen met personeel dat op vakantie gaat, bij thuiskomst in quarantaine moet en dus niet kan werken. En er zijn ook personeelsleden die gezond zijn, maar een huisgenoot hebben met klachten en daardoor ook niet mogen werken. Wat moet je dan doen? Dat zijn actuele vraagstukken en struikelblokken die momenteel heel erg leven”, aldus Nijk, die op 29 oktober een masterclass geeft op het online event Mens&werk in de logistiek. Aanmelden kan via evofenedex.nl

Beluister hier de aflevering

Abonneer je op de podcast

Je kunt je gratis abonneren op de WT Podcast. De podcastserie Mens&werk, een initiatief in samenwerking met ondernemersvereniging evofenedex, is te beluisteren via Soundcloud en Spotify. Voor vragen of feedback: stuur een mail naar warehousetotaal@eisma.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven