Corona

In het distributiecentrum van Österreichische Post zijn mensen besmet geraakt met het coronavirus, al is niet bekend hoeveel medewerkers precies. De pakketdienst krijgt nu hulp van het Oostenrijkse leger. 

In het dc in Hagenbrunn is het volledige team van ongeveer 300 magazijnmedewerkers in thuisquarantaine geplaatst. Soldaten van het federale leger hebben het hele pand gedesinfecteerd en hebben ongeveer 280 mensen beschikbaar gesteld om de logistieke taken over te nemen

Onlangs werden ook op de logistieke site in Wenen coronagevallen ontdekt. Ook hier heeft Österreichische Post er daarom voor gekozen om personeel te isoleren en om de hulp in te roepen van het leger. De logistieke eindverantwoordelijkheid blijft wel liggen bij het reguliere managementteam van Österreichische Post. 

Volgens de logistiek dienstverlener blijft ‘de continue werking’ van de dc’s dankzij de steun van het Oostenrijkse leger gewaarborgd. 

DPD-dc tijdelijk op slot

Een andere pakketdienst, DPD, heeft een dc in het Duitse Hückelhoven in Noordrijn-Westfalen gesloten omdat meerdere medewerkers positief hebben getest op het coronavirus. Daartoe heeft DPD besloten in overleg met de gezondheidsautoriteiten van het district Heinsberg. Alle medewerkers blijven twee weken in quarantaine. De pakketten in het bezorggebied van Hückelhoven worden nu afgeleverd door andere DPD-locaties. 

Meer informatie: DPD (Nederland) B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven