Corona

Logistieke bedrijven zetten hun beste beentje voor om zich ook in het magazijn te houden aan de voorschriften van het RIVM. Dat betekent dus ook dat medewerkers anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. CTO Logivations wil de logistiek hierbij helpen. 

Sirenes

Dit technologiebedrijf uit München heeft een oplossing bedacht, W2MO Tracking, die door middel van camera’s en kunstmatige intelligentie bewegingen van heftrucks, magazijnmedewerkers en AGV’s kunnen volgen. Komen medewerkers te dicht bij elkaar, dan wordt er een waarschuwing gegeven. Dat kan met een sirene, enkel optisch of met lampen/koplampen. Ook krijgt de logistiek manager of supervisor op hetzelfde moment een melding. 

Hoe werkt de oplossing? Bekijk het hier.

Op verzoek kan de oplossing van Logivations ook tracken welke mensen in het magazijn een mondmasker dragen en wie niet. Het personeel wordt geblurd en kan op die manier onherkenbaar worden gemaakt. 

“WT2MO Tracking lokaliseert objecten tot op de millimeter nauwkeurig. De afstand tussen de mensen is goed te zien”, aldus Johannes Plapp van CTO Logivations.

Wie had contact met wie?

Zijn twee medewerkers op de werkvloer te dicht bij elkaar gekomen, dan kan het systeem bovendien documenteren wie met wie in contact is geweest en voor hoe lang, waardoor de folluw-up van gezondheidsautoriteiten kan worden ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven