Ga naar hoofdinhoud

Amazon in coronacrisis: 10.000 dollar per seconde


De kwartaalcijfers van Amazon krijgen een flinke boost door de coronacrisis. De bestellingen vliegen de deur uit en in de distributiecentra werken de orderpickers en heftruckchauffeurs zich al weken in het zweet. 

Op 30 april maakt de webgigant de cijfers over de eerste drie maanden van 2020 bekend. Die zullen door de ‘ongekende vraagverschuiving’ flink positief uitvallen voor het bedrijf van ‘s werelds rijkste man Jeff Bezos. 

10.000 dollar per seconde

Analisten voorspellen dat Amazon een omzet van circa 68 miljard euro over het kwartaal gaat rapporteren. Dat zou een stijging van 22 procent betekenen ten opzichte van vorig jaar. De omzet zou uitkomen op 10.000 dollar per seconde, nachten meegerekend. 

Amazon heeft een enorme vraagtoename gezien aangezien kopers gedwongen worden om thuis te blijven. Dat heeft geleid tot een soort uitgebreide vorm van Prima Day/Black Friday”, schrijven analisten van de Amerikaanse investeringsbank Cowen. 

Aandelenrecord

Met de koers van Amazon gaat het intussen ook goed, want die is de afgelopen maand met 42 procent gestegen en bereikte vorige week een recordhoogte van meer dan 2.400 dollar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven