Ga naar hoofdinhoud

Vijf goede redenen om over te schakelen op hvls ventilatoren


Allereerst, wat is een HVLS ventilator? De afkorting staat voor High Volume, Low Speed. Ze zijn uitgerust met extra grote bladen en draaien op een rustige snelheid rond. Je zou denken dat de omwentelsnelheid hoger kan, maar niets is minder waar, stelt . In combinatie met het speciale profiel van de bladen, zorgt deze snelheid juist voor een verplaatsing van de meeste lucht over het grootste gebied, tegen de laagste kosten.

Genoeg over het concept. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen voor uw bedrijf:

1. Comfortabele werknemers zijn productiever

Als het warmer wordt, dan wordt de werkomgeving minder comfortabel. De productiviteit daalt en de kans op fouten en ongevallen neemt toe. Met luchtsnelheden van 3,5 tot 5 km  per uur zorgen HVLS-ventilatoren voor een gedaalde gevoelstemperatuur van meerdere graden. Medewerkers blijven koel, comfortabel, helder in het hoofd – en productief.

2. Minder ongemak en stress

Langdurige blootstelling van werknemers aan een te warme omgeving kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn. Door de effectieve luchttemperatuur te verlagen, kunnen HVLS-ventilatoren u helpen om de gezondheid van uw medewerkers te beschermen. Elimineer het risico op vermoeidheid, uitputting en hittestress.

3. Uw airconditioning kan wel wat hulp gebruiken

Een airconditioning systeem in een groot gebouw gebruiken kan nogal kostbaar zijn. De afmetingen, bezetting, laadperrons en grote deuren en ramen maken een constante regeling van de temperatuur erg lastig. Een HVLS-ventilator kan gekoelde lucht door het hele gebouw blazen en daardoor de temperatuur beter constant te houden. In de praktijk betekent dat de airconditioning veel minder intensief gebruikt hoeft te worden voor hetzelfde gewenste klimaat.  

4. Ook uw verwarmingssysteem wenst ondersteuning

In de winter vormen zich in uw magazijn verschillende temperatuurlagen. Helaas blijft de koelste lucht bij de vloer en de warmste lucht zit vlak onder het plafond. Om het aan de grond warm te krijgen, zult u de bovenste luchtniveaus bijna moeten oververhitten en dat kost ontzettend veel energie. Een HVLS-ventilator echter leidt warme lucht aan het plafond naar de vloer, terwijl de koelere lucht beneden omhoog wordt getrokken. Zo kan de verwarming een paar standjes lager blijven en vermindert u uw energieverbruik tot zelfs 30%.

5. Lucht in beweging is gezondere lucht.

Voor een gezonde werksfeer moet de lucht efficiënt kunnen circuleren in het hele gebouw om verontreiniging te verwijderen en om een goede luchtkwaliteit te realiseren.

HVLS-ventilatoren zorgen voor deze gewenste luchtstromen en uiteindelijk voor een betere luchtkwaliteit, meer comfort voor de werknemer en minder kosten door ziekte en afwezigheid.

Toch kan de lijst met voordelen nog langer gemaakt worden: de vloeren blijven droger en dus veiliger, er zijn minder roestproblemen, schimmel en meeldauw krijgen minder kans enz.

Het financiële aspect mag natuurlijk ook niet vergeten worden. De vele besparingen (bijvoorbeeld energiekosten tot 30%) zorgen immers voor een snelle terugverdientijd. In de meeste gevallen is dat zelfs binnen een jaar! Rite-Hite rekent u graag voor wat deze ROI voor uw bedrijf kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven