Ga naar hoofdinhoud

Veilig en comfortabel aan het werk in het warehouse: waar let je op bij de aanschaf van werkkleding?

Werkkleding magazijn.

Het magazijn is een drukke omgeving waar je personeel altijd in de weer is. Je wilt dat hun werkomgeving veilig is, maar ook dat zij hun werk comfortabel uit kunnen voeren. De werkkleding die ze tijdens hun shift dragen, draagt daaraan bij. Maar misschien weet je niet precies wat van belang is bij de aanschaf van nieuwe werkkleding. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten qua veiligheid, comfort én gebruiksgemak.

Aandachtspunt 1: Zichtbaarheid

Veiligheid op de werkvloer is belangrijk. In warehouses en logistieke omgevingen is het vaak druk en heb je te maken met hoge stellingen, heftrucks, vrachtwagens en veel medewerkers. Met enkel basiskleding valt de medewerker dan niet genoeg op. Een veiligheidsvest in een opvallende, fluorescerende kleur biedt uitkomst.

Ook handig: veiligheidsvestjes zijn er in verschillende opvallende kleuren. Je kunt dus iedere afdeling in het warehouse zijn eigen kleur vest geven. Op die manier gaan ze niet alleen veilig aan het werk, maar ook nog eens gestructureerd!

Aandachtspunt 2: Comfort

De orders moeten zo snel mogelijk de deur uit, dus je personeel is veel in beweging. Daarom is het belangrijk dat hun werkkleding goed ademt en comfortabel zit. Softshell jasjes zijn uitermate geschikt voor logistiek medewerkers. Doordat de stof goed ademt, wordt transpiratie tegen gegaan. Daarnaast is het een erg comfortabel en representatief kledingstuk om te dragen. De rekbare stof zorgt ervoor dat je je bewegingsvrijheid behoudt. En met reflectiepiping op de borst is de medewerker ook in de donkere wintermaanden beter zichtbaar. Doordat de stof winddicht en waterafstotend is,

Pas op: voor de veiligheid zijn jassen (en andere kledingstukken) met een capuchon echt af te raden. De capuchon kan namelijk makkelijk ergens achter blijven haken, met gevaarlijke situaties als gevolg. En als medewerkers met een capuchon op werken, belemmert dit hun zicht. Ook dit leidt tot onveilige situaties.

Aandachtspunt 3: Functionaliteit

Een veelgehoorde wens bij de aanschaf van werkkleding is dat deze functioneel moet zijn. Zo kun je van opbergzakken nooit genoeg hebben! Let daar dus op bij de aanschaf van werkbroeken. Of het nu gaat om mobiele telefoons, een scanapparaat, papierwerk of dergelijke: zorg dat je werknemers voldoende opbergplek hebben. Naast de standaard broekzakken aan de bovenkant, hebben de werkbroeken van bijvoorbeeld het merk Tricorp op beide dijbenen een extra opbergzak.

Tip: er zijn werkbroeken met allerlei aan- en toepassingen voor een betere pasvorm. Kies bijvoorbeeld een broek met voorgebogen pijpen voor meer comfort. Handig, als de medewerker veel door de knieën gaat. Speciale inzetstukken in knieholte of kruis zorgen voor nog meer bewegingsvrijheid. Er zijn ook werkbroeken met een dubbele zoom waarmee je de broekspijpen kunt verlengen. Zo vind je voor elke werknemer een geschikte broek.

Meer over Claudia

Claudia is werkzaam bij de klantenservice van Proforto, een webshop gespecialiseerd in bedrijfskleding. Als klantadviseur beantwoordt zij de meest uiteenlopende vragen en staat zij dagelijks professionals te woord.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Proforto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven