Ga naar hoofdinhoud

Van drukte en chaos naar rust en ruimte: “Hoe omgaan met de dagelijkse dynamiek in uw logistieke operatie”


De toenemende onvoorspelbaarheid met meerdere en hogere pieken in de logistieke operatie, de schaarste op de arbeidsmarkt en de eisen van de consument dwingen bedrijven om hun logistiek anders in te richten. “Het moet schaalbaar, flexibel en modulair zijn”, stelt Jan Willem Klinkenberg van TGW. “TGW biedt passende oplossingen om logistieke operaties hierbij te ondersteunen.”

FlashPick® is een door TGW in huis ontwikkeld goods-to-person-systeem waarin vier slimme TGW-modules zijn geïntegreerd: de shuttles, 1-op-1 orderpicking-stations, Kingdrive conveyors en de intelligente besturing. Het is geschikt oor elk distributiekanaal (e-commerce, groothandel en retail) en biedt vele voordelen:

  • Snelle levertijden, met een zeer korte doorlooptijd voor orderverwerking (ongeveer 15 minuten van orderontvangst tot verzending van de goederen)
  • Ongekende flexibiliteit, met name voor bedrijfsmodellen met snelle veranderingen in SKU- en/of productassortiment
  • Vlot schaalbaar: geen beperking in systeemgrootte
  • Zero touch: slimme combinatie van manuele werkstations (PickCenter One) en gerobotiseerde werkstations (PickCenter Rovolution) voor zero-touch-bediening
  • Duurzaam: maximale betrouwbaarheid en winstgevendheid dankzij energiezuinige en onderhoudsarme componenten

Shuttle

Ook de vraag naar shuttlesystemen neemt sterk toe. Met name voor omnichannel-operaties met een continue dynamiek tussen retail en groothandel (veel orderlijnen per order) en e-commerce (1 of 2 orderlijnen). Shuttlesystemen zijn modulair, flexibel en schaalbaar: een shuttlegang kan worden ingericht met twee shuttles, maar ook met 60 shuttles. De gevraagde snelheden kunnen daardoor meegroeien met de operationele activiteiten. Vraagt de logistieke operatie om een opslag-gedreven oplossing, dan is een automatisch mini-load warehouse een oplossing. Deze kunnen tot wel 30 meter hoog zijn. Door de hoogte goed te benutten betaalt men een relatief lagere prijs per vierkante meter warehouse.

Het perfecte fulfilmentproces

De optimale graad van automatisering is cruciaal voor de efficiëntie van het distributienetwerk.

  • Eén systeem voor alle kanalen (retail, omni, direct)
  • Flexibel aanpassingsvermogen voor het opvangen van pieken
  • Kortere order lead times met een snelle doorvoer voor latere acceptatietijden
  • Maximale ontlasting voor een hogere duurzaamheid

TGW merkt dat steeds meer bedrijven in de markt zich afvragen welke vorm van automatisering het beste past bij hun logistieke operatie. Het is niet altijd nodig om het gehele proces te automatiseren. Als je een mechanisatievraagstuk afpelt en de operatie analyseert, kan het best zijn dat het voldoende is eerst enkele processen te automatiseren. Binnen TGW ligt de focus niet alleen op nieuwe projecten maar ook op het uitbreiden en aanpassen van geïmplementeerde systemen bij bestaande klanten. In de Benelux zijn we ingericht met een afdeling Lifetime Services Upgrade & Enhancement die dit kan ontwerpen en realiseren.

tgw

De vraag is dan ook niet gaan we automatiseren maar in hoe en wanneer!

Neem contact op met Jan-Willem Klinkenberg om samen uw logistieke operatie te analyseren.

Jan-Willem Klinkenberg
Jan-willem.klinkenberg@tgw-group.com
06-12084015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven