Geef jouw magazijn- en logistieke werkzaamheden de 'New Year, New Me'-behandeling   • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Geef jouw magazijn- en logistieke werkzaamheden de ‘New Year, New Me’-behandeling  


Technologiepartners moeten beginnen met luisteren, om jouw uitdagingen te begrijpen zodat ze de gewenste resultaten leveren. Deze resultaten komen voort uit het ontvangen van het juiste advies en het toepassen van de juiste oplossingen en diensten, is het devies van Steve Mulroy, warehousing and logistics specialist, EMEA, Zebra Technologies.

Zet jouw uitdagingen om in meetbare resultaten

Het automatiseren van werkprocessen, het ondersteunen van frontliniewerkers, het veiligstellen van jouw klantenbestand en het plannen van toekomstige groei zijn enkele belangrijke resultaten die jouw investeringen in technologie moeten waarmaken.

Vergroten werktevredenheid

Recent onderzoek toont aan dat investeringen van werkgevers in technologie het werk makkelijker maken en de werktevredenheid vergroten. Meer dan de helft (62%) van de respondenten zegt dat hun werkgever investeert in technologie om hen te helpen hun werk uit te voeren. Vijfenvijftig procent zegt dat technologie hun dagelijks werk gemakkelijker maakt, en 44% meldt een toegenomen werktevredenheid.

Praktijkvoorbeeld

De Duitse logistieke dienstverlener Hasenauer+Koch verzendt jaarlijks meer dan een miljoen kubieke meter volume voor klanten. Het bedrijf gebruikt 110 vrachtwagens voor de distributie en 8.000m² aan opslagruimte. Echter, de chauffeurs gebruikten meerdere apparaten om pakketten te verwerken, te laden, te bezorgen en zij moesten de technologie-upgrades onderhouden.

In samenwerking met Zebra en haar partner Technische Informationssysteme gebruikt elke chauffeur nu één draagbare computer met software die de werkprocessen voor het scannen en laden van pakketten heeft verbeterd en die 5G en Bluetooth 5.0 BLE-connectiviteit ondersteunt, wat de levering en ondertekening voor chauffeurs en klanten optimaliseert.

Nuffield

In de defensiesector leverden Zebra en haar partner Nuffield Technologies onlangs een wereldwijde implementatie om de magazijn- en logistieke werkzaamheden van een militaire organisatie te digitaliseren die uitzonderlijke mate van security en betrouwbare connectiviteit nodig had.

Nuffield bracht de magazijn- en logistieke werkzaamheden van de organisatie in kaart in een nieuwe mobiele app die toegankelijk is op Zebra’s TC72 Android™ Touch Computer en creëerde zo een unieke securitylaag voor het Android besturingssysteem. Door gebruik te maken van zowel Android enterprise features als Zebra’s Mobility DNA suite, maakt de oplossing veilige bediening en hardening van apparaten, bestandsoverdracht en updates op afstand mogelijk.

Dit project zorgde voor een tijdsbesparing van 83% bij de dagelijkse controle van de apparatuurboekhouding op honderden locaties, en een tijdsbesparing van 93% bij de ontvangst van pallets. Bovendien hebben wijzigingen in het besturingssysteem om het apparaat te vergrendelen ervoor gezorgd dat de batterij in het veld tot acht weken meegaat.

Een weloverwogen aanpak voor verbetering

Sinds het Internet of Things (IoT) ons sensoren en bergen gegevens heeft opgeleverd, is er veel vooruitgang geboekt. IT-directeuren en hun teams moeten nu verder gaan dan het vastleggen van gegevens van sensoren en de punten verbinden tussen apparaten, frontliniewerkers, bedrijfsmiddelen, voorraad en werkprocessen. Deze informatie moet op een bruikbare manier worden verwerkt in operationele besluitvorming, acties op de magazijnvloer en in de logistieke planning.

Met de expertise van Zebra’s diensten bereiken organisaties het benodigde ontwerp, de implementatie en integratieprojecten met minimale risico’s en een hogere gebruikersadoptie, waardoor de investering sneller rendeert en de klanttevredenheid toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven