Zo robotiseren Nespresso en ID Logistics de koffiecups logistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo robotiseren Nespresso en ID Logistics de koffiecups logistiek


Koffie per robot. In Tilburg gebeurt het. ID Logistics heeft zijn logistieke operatie voor Nespresso gerobotiseerd met drie verschillende robottechnieken. De uitkomsten zijn zo positief dat meer warehouses gaan volgen.

Nespresso what else? galmt de bekende reclameslogan al jaren door de tv speakers bij miljoenen mensen. Die vraag is sinds kort beantwoord met robots als het gaat om het logistiek proces. ID Logistics, dat ook de logistiek doet voor Mediamarkt, en Nespresso hebben de handen ineen geslagen om de logistiek achter de befaamde koffiecups sneller en efficiënter te maken.

Robots ABB

Sinds een paar maanden dragen robots zorg voor het picken, sorteren en verpakken van de vele duizenden e-commerce bestellingen in de Benelux. Nespresso groeit hard en ID Logistics groeit mee en dat betekent ook innoveren en investeren in digitalisering, kunstmatig intelligentie, Internet of Things én robotisering, stelde Ludovic Lamaud, executive vice president sales & innovation bij ID Logistics tijdens een persmeeting in het warehouse in Tilburg. De logistieke dienstverlener opende de deuren om zijn nieuwste innovatie te tonen; de gerobotiseerde logistiek van Nespresso. In het warehouse van achtduizend vierkante meter is nu pakweg een kwart ingeruimd door een gerobotiseerd proces.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven