Zo robotiseert DHL pakketsorteercentrum Rotterdam (video) • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo robotiseert DHL pakketsorteercentrum Rotterdam (video)


Sneller pakketten sorteren via robots. DHL doet een poging in zijn sorteercentrum in Rotterdam. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Robots in (DHL) warehouses zijn geen nieuws. Zo heeft DHL recent met Ikea het fulfilment center gerobotiseerd. DHL zet nu ook robots in zijn sorteercentrum.

Robot picking

DHL Parcel en robotintegrator AWL zijn erin geslaagd om een robottoepassing te ontwikkelen die de dozen van een willekeurig samengestelde pallet kan afnemen en opzetten op de lopende band van een sorteerinstallatie. Eerder nam Vanderlande een pickrobot van AWL in gebruik.

De innovatie combineert robotgestuurde AI-Vision met grijpertechnologie, waardoor pakketten van divers formaat en gewicht op de sorteerband gezet kunnen worden.

Depalletisering

De robot kan tot 31,5 kg tillen en 800 pakketten per uur verwerken en automatiseert werk dat eerder alleen door mensen werd gedaan. De diversiteit aan pakketten en de hoge snelheid waarmee er gedepalletiseerd wordt door de robot, is wat deze oplossing uniek maakt menen beide bedrijven.

Personeel

De eerste robot is actief in het sorteercentrum in Rotterdam. De krappe arbeidsmarkt noodzaakt DHL tot robotisering. “De robot neemt zwaardere en repeterende taken over. Het werken met de robot maakt het voor de mensen tegelijk uitdagender en interessanter”, zegt Roelof Hofman, coo bij DHL Parcel Benelux. “Met deze succesvolle eerste toepassing in ons sorteercentrum in Rotterdam gaan we de robot ook in andere sorteercentra inzetten.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven