Zebra en Qualcomm investeren miljoenen in autonome heftruck specialist • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zebra en Qualcomm investeren miljoenen in autonome heftruck specialist


TWA, een leverancier van autonome heftrucks met hoog bereik, heeft miljoenen aan investering ontvangen. De investeerders zijn Qualcomm Ventures en Zebra Technologies.

Investeren in robotbedrijven is niets nieuws. Zebra doet het al langer en nam in 2021 zelfs Fetch Robotics over om zijn portfolio uit te breiden. Een jaar later volgde Matrox Imaging. Ook andere investeerders stoppen en masse geld in slimme robotsystemen.

Dit keer heeft TWA, een leverancier van autonome heftrucks met hoog bereik, dat sinds vorig jaar samenwerkt met Clark, zo’n 11 miljoen dollar groeigeld ontvangen van Qualcomm Ventures en Zebra Technologies waarmee de oorlogskas op 70 miljoen dollar staat.

Autonome heftruck

“Carlos Kokron, vice president, Qualcomm Technologies: “Third Wave Automation’s gedeelde autonomie aanpak met continue leer mogelijkheden levert onmiddellijke waarde aan de klanten door eenvoudige integratie met bestaande workflows terwijl het de arbeidsproductiviteit en veiligheid verbetert. We zijn verheugd om te investeren in Third Wave Automation om de volgende generatie autonomie naar de heftrucks te brengen.”

Automatiseren andere heftrucks

Met de financiering is TWA van plan haar marktaanbod uit te breiden, nieuwe oplossingen voor het automatiseren van andere klassen vorkheftrucks, waaronder smallegangen trucks en heftrucks met contragewicht, te versnellen en te integreren met automatiseringsoplossingen, zoals Fetch Robotics, dat nu deel uitmaakt van Zebra Technologies.

Tony Palcheck, managing director van Zebra Ventures bij Zebra Technologies: “Aangezien onze klanten in de toeleveringsketen blijven vechten tegen arbeidstekorten, wenden zij zich tot automatiseringsoplossingen om de productiviteit te verbeteren. TWA’s autonome vorkheftrucks met groot bereik stroomlijnen magazijnworkflows, waardoor operators de doorvoer kunnen verhogen en de kosten kunnen verlagen, terwijl ze ook de veiligheid van werknemers verbeteren.”

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven