Ga naar hoofdinhoud

Winkelvriendelijke pallets in nieuw Australisch supermarkt-dc


Primary Connect, het supply chain onderdeel van de Australische supermarktketen Woolworths Group, krijgt een nieuw distributiecentrum in Sydney. De draaischijf van dit warehouse wordt een geavanceerd geautomatiseerd afhandelingssysteem. Dematic gaat dit systeem leveren.

Gevestigde naam in Australië

Dematic, een wereldleider en innovator in magazijnautomatisering, levert in Australië al meer dan 50 jaar supply chain oplossingen. “Onze lokale capaciteit met ruim 600 medewerkers en een productiefaciliteit in Belrose, Sydney zorgen ervoor dat we aan onze klanten kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en systemen kunnen blijven leveren”, aldus Michael Jerogin, CEO van Dematic APAC.

“We zijn er trots op een vertrouwde partner van Woolworths te zijn en verheugen ons verder te kunnen bouwen aan dit partnerschap door een sleutelrol te spelen in Woolworths’ automatiseringsstrategie.”

Winkelvriendelijke pallets

De Dematic-oplossing voor het nieuwe NDC gaat winkelvriendelijke pallets samenstellen voor de winkels van Woolworths. Het Flexible Mixed Case Order Fulfillment-systeem, aangedreven door het Dematic iQ Warehouse Management System (WMS), kan meer dan 9000 producten van 900 leveranciers verwerken en dagelijks ruim 1000 winkels in het hele land bevoorraden.

Inspelen op pieken

Het Moorebank NDC is 40.700 vierkante meter groot en wordt volledig geautomatiseerd. Dit biedt de benodigde flexibiliteit om de seizoensgebonden pieken en andere pieken in de vraag, zoals tijdens de COVID-19-pandemie, tijdig te verwerken. Het systeem gaat winkelbestellingen uitleveren en dankzij geïntegreerde schaalbaarheid en modulariteit de door Woolworths verwachte groei ondersteunen.

Alleen al op het gebied van transport verwacht Woolworths veel voordelen te realiseren, door te zorgen voor een afname van ten minste 26.000 vrachtwagentransporten per jaar tussen Woolworths-faciliteiten in New South Wales.

Winkelbevoorrading transformeren

“De investering bij Moorebank is bedoeld om de manier waarop we onze winkels bevoorraden te transformeren, ons netwerk te versterken en onze ambitie waar te maken om de beste voedsel- en supermarktketen van Australië te creëren”, aldus Paul Graham, Primary Connect Managing Director en Woolworths Group Chief Supply Chain Officer.

“Met geavanceerde automatisering wordt gezorgd voor speciaal gebouwde pallets voor specifieke gangpaden in individuele winkels. Zo verbeteren we de beschikbaarheid van producten in de schappen door een snellere bevoorrading, krijgen we minder opstopping in de winkels en ontstaat er een veiligere werkomgeving voor onze teams door minder handmatige handelingen.

Groter productgamma

“We verwachten dat de nieuwe faciliteiten ons ook gaan helpen om vooruitgang te boeken met onze plaatselijke inspanningen om een groter productgamma te voeren en duizenden bijkomende producten centraal op te slaan, waarvoor in onze bestaande magazijnen geen plaats was.”

Pas Tomasiello, Senior Director – Dematic Integrated Systems, en zijn team hebben nauw samengewerkt met het Woolworths Supply Chain Development-team om de volledige schaalbaarheid van de Dematic-systemen te optimaliseren en te benutten.

“De nieuwe faciliteit is ontworpen om Woolworths te helpen een groter assortiment verpakte producten met een lange doorlooptijd veel efficiënter op een gecentraliseerde locatie op te slaan, in plaats van te verspreiden over meerdere locaties”, legt Pas uit.

Sneller en nauwkeuriger

“Consolidatie, gekoppeld aan geavanceerde automatisering, zal Woolworths in staat stellen nieuwe volumemijlpalen te bereiken en aanzienlijke vooruitgang te boeken op het gebied van snelheid en nauwkeurigheid van leveringen aan winkels in het hele land.”

Het Dematic iQ WMS wordt gekoppeld aan de systemen van Woolworths om Industry 4.0 DC-mogelijkheden te bieden met interconnectiviteit van het systeem, gegevensgestuurde intelligentie en beslissingsondersteunende tools. Deze integratie resulteert in verbeterde DC-operaties met snellere inzichten en beslissingsmogelijkheden.

Het Moorebank NDC zal eind 2023 operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven