Ga naar hoofdinhoud

Willem Veekens Ceva Logistics: “2022 was een achtbaan”


2022 was in vele opzichten een uitdagend jaar. In de special Koplopers geven vier koplopers (DHL, Picnic, bol.com en Ceva) hun visie op de vier (misschien wel) belangrijkste thema’s van dit moment op het gebied van logistiek en warehousing (personeelstekort, robotisering/automatisering, duurzaamheid en digitalisering. Willem Veekens, managing director Benelux Ceva Logistics blikt terug en kijkt vooruit. 

Wat was 2022 voor jaar voor Ceva Logistics?

“2022 was een fantastisch jaar. Ik vergelijk het met een achtbaan. Je gaat er met hele hoge snelheid doorheen, wordt naar links en rechts geduwd en je komt er uit met een enorme kick en een smile. Er is veel gebeurd. We zijn ten eerste organisch enorm gegroeid. Voor de healthcare sector, e-commerce, fashion hebben we diverse sites geopend in veel nieuwe contracten gesloten en sites geopend: in Venray, Born en Roosendaal onder meer. Dat geeft een boost voor de mensen; het creëert banen, mogelijkheden en trots. Daar bovenop zijn de acquisities gekomen. In april was dat Ingram Micro’s Commerce & Lifecycle Services-activiteiten. In diezelfde maand namen we last mile speler Colis Privé Group uit Frankrijk over. En in juli Gefco, de automotive logistieke dienstverlener. Daardoor zijn we in Nederland en België gegroeid van 5000 medewerkers naar 10.000 en we hebben er 23 sites bijgekregen. Vijf door organische groei, zeven sites van Ingram Micro en elf via Gefco. Dat alles bij elkaar geeft dat achtbaan gevoel.”

Jullie bouwen en hebben veel distributiecentra in Nederland en in het buitenland. Hoe belangrijk is duurzaamheid en hoe spelen jullie daar op in? 

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven