Wat is de ROI van automatisering binnen warehouses? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Wat is de ROI van automatisering binnen warehouses?


Automatisering/robotisering van distributiecentra wint aan populariteit. De voordelen zijn groot, de investeringen ook. Het is daarom wenselijk de case goed rond te rekenen vooraf. Maar hoe bereken  de return on investment (ROI)? Deze tips helpen je op weg.

Wie het rendement van een automatisering/robotiseringsoplossing wil berekenen, moet eerst inzicht krijgen in de operationele kosten. Dat stelt Rogier Verhaar consultant bij logistiek adviesbureau Groenewout.

Kostencomponenten

De belangrijkste kostencomponent wordt gevormd door de arbeidskosten. Automatisering heeft immers als voordeel dat met minder mensen meer werk kan worden verzet. Natuurlijk zijn er nog veel meer kostencomponenten: Denk aan de kosten voor service en onderhoud, ruimte, stroom.

Schaalbaarheid

Bij het doorrekenen van verschillende scenario’s is het zaak om rekening te houden met de schaalbaarheid van een oplossing. Dat betekent in feite dat de investeringskosten niet allemaal in het eerste jaar worden meegenomen, maar uitgesplitst worden over meerdere jaren.

Lees het complete artikel vanaf 22 mei op de website. Nog geen abonnee? Vanaf €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven