Ga naar hoofdinhoud

Walmart opent tweede mega dc vol automatisering


Walmart heeft zijn nieuwe fulfilmentcentrum in McCordsville, vlakbij Indianapolis officieel geopend. Het warehouse staat bol van slimme techniek en automatisering en is een van de vier die op stapel staan.

Walmart heeft er een nieuw fulfilment center bij. Het is niet de omvang van pakweg  200.000 vierkante meter die er uit springt, maar het niveau van automatisering.

Warehousing plan Walmart

Walmart combineert mensen, robotica en machine learning in zijn nieuw geopende fulfilment center dat onderdeel is van een groter warehouse programma. Dat is nodig om de benodigde leveringssnelheid te generen voor online shoppers. Ook belooft de supermarktreus die last mile delivery wel heel serieus neemt, een ‘positieve’ werkomgeving’ voor zijn duizenden medewerkers.

Snelheid

Het fulfilmentcentrum in McCordsville is het tweede van de vier nieuwe generatie dc’s  die Walmart heeft gepland. Deze faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën, waaronder machine learning, om de verzendsnelheden te verhogen en de ordercapaciteit van Walmart.com te vergroten. Door deze innovatieve benadering kan Walmart zijn klanten in kortere tijd bedienen.

Karisa Sprague, Senior Vice President, Fulfilment Network Operations voor Walmart U.S.: “De opening in McCordsville markeert een belangrijke mijlpaal in de modernisering van onze supply chain. Naarmate steeds meer klanten online winkelen, maken we gebruik van geavanceerde technologie om de leveringssnelheid te verhogen, terwijl we technologische carrièremogelijkheden creëren voor onze medewerkers.”

Het fc in McCordsville  is van de vier fulfilment centers die zijn gepland. Deze warehouses moeten in staat zijn 75% van de Amerikaanse bevolking te voorzien van next day delivery of binnen twee dagen. Over de techniek in de geplande warehouses is de vice-president ook trots en uitgesproken.

Warehouse proces

Dit is hoe het proces in vijf stappen, waarvoor patent is aangevraagd, werkt:

Inbound: Verkopers en leveranciers sturen goederen naar een fulfilment center. Als de dozen aankomen, lossen medewerkers de trailers en plaatsen ze op een transportband waar ze naar de ontvangst worden geleid. Bij ontvangst plaatst een medewerker de items in een draagtas. De tas wordt afgevoerd naar een enorm, geautomatiseerd opslagsysteem waar een shuttle het naar een van de miljoenen aangewezen locaties transporteert.

Picking: Wanneer een klant een online bestelling plaatst, komt het systeem in actie, haalt de artikelen op en brengt de benodigde bakken naar een medewerker bij een pickstation.

Pakket: Tegelijkertijd wordt een aangepaste doos gemaakt die past bij de exacte afmetingen van de bestelling. Walmart schat dat medewerkers tot vier bestellingen tegelijk kunnen verzamelen en pakketten kunnen klaarmaken om te worden verzonden in minder dan 30 minuten nadat de klant heeft besteld.

Verzenden: De voltooide bestelling wordt vervolgens automatisch gesloten, gelabeld en naar de aangewezen zone getransporteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven