Ga naar hoofdinhoud

Walmart breidt drone bezorging uit samen met Google


Maakt werk van zijn drone delivery programma.  De retailer breidt bezorging aan huis per drone uit in samenwerking met Google.

Walmart bezorgt al boodschappen per drone thuis in zeven staten en 36 winkels. Daar komt nu een extra optie bij.  In samenwerking met Wing, een on-demand drone delivery provider van Google’s moederbedrijf Alphabet wordt de service de komende maanden aangeboden vanuit twee winkels in het metrogebied van Dallas, waardoor nog eens 60.000 huizen per drone beleverd  kunnen worden.

5 kilo per drone

De drones kunnen tot 5 kilo  aan goederen verplaatsen, op afstand bestuurd door FAA-gecertificeerde piloten (de droom van volledige autonomie lijkt nog ver weg). Wanneer de drone zijn bestemming bereikt, zal hij boven de tuin van de klant zweven en het pakket aan een kabel laten zakken – een methode die bij deze systemen vrij standaard is geworden.

Last minute delivery

Het Walmart Supercenter in Frisco, Texas, zal als eerste van start gaan en voegt zich bij de bestaande netwerk van 11 drone hubs die al actief zijn in de omgeving van Dallas. Klanten kunnen artikelen bestellen zoals bevroren lekkernijen (als ze trek hebben in ijs), huishoudelijke benodigdheden, last-minute maaltijdoplossingen zoals macaroni en kaas, en zelfs breekbare artikelen zoals eieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven