Walmart: 65 procent van volume afhandelen via robots in 2026 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Walmart: 65 procent van volume afhandelen via robots in 2026


Walmart, de grootste werkgever in de VS, wil steeds meer warehouse taken door robots laten uitvoeren. Eind 2026 moet zelfs de helft van de fulfilment centra en warehouses gerobotiseerd zijn.

Walmart, dat afgelopen zomer zijn drone delivery een flinke boost gaf, zet vol in op warehousing. De retailgigant bouwt de komende drie jaar vier ‘next generation’ fulfilmentcentra. Walmart combineert mensen, robotica en machine learning om de benodigde leveringssnelheid te generen voor online shoppers. Ook belooft de supermarktreus die last mile delivery wel heel serieus neemt, een ‘positieve’ werkomgeving’ voor zijn 4000 medewerkers die er komen te werken.

Automatisering en robotisering troef bij Walmart

Walmart wil de aard van het werk in de detailhandel drastisch veranderen door robots in te zetten voor meer en complexere taken. In de toekomstvisie van Walmart zijn mensen belangrijke maar dure activa in vergelijking met nieuwere en steeds goedkopere automatiseringstechnologieën. Tegen eind 2026 zal ongeveer 65% van de winkels door automatisering worden bediend en zal ongeveer 55% van het volume van de fulfilmentcentra via geautomatiseerde faciliteiten verlopen, meldt Bloomberg. Het bedrijf schat dat dit ongeveer 20% zal schelen qua logistieke kosten.

Autonome robots

Dit stelde Walmart tijdens een presentatie vorige week in het regionale distributiecentrum in Brooksville, Florida. In het regionale distributiecentrum rijden autonome heftrucks rond en sorteren en transporteren robots dozen. Dankzij deze automatisering kan het bedrijf sneller reageren op de vraag van de consument en zijn leveringsdienst verbeteren met consistentie en voorspelbaarheid. Het vermindert ook de hoeveelheid fysieke arbeid en verhoogt de beloning, aldus John Furner, chief executive officer van Walmart US. En het helpt de kosten te verlagen, wat een beter rendement betekent.

Keerzijde Walmart beleid

Het beleid heeft ook een keerzijde volgens de Bloomberg auteur. Het bedrijf schrapt nu al banen in zijn magazijnen naarmate de automatisering toeneemt. Het is van plan om 2.000 banen in e-commerceverwerking in de VS te schrappen en blijft slecht presterende winkels sluiten, wat leidt tot nog meer ontslagen. Leticia Miranda is vooral bezorgd over de positie van de lager opgeleide mensen. ‘Door automatisering is er minder behoefte aan lager opgeleide werknemers, die misschien niet over de geavanceerde technische vaardigheden beschikken om robots te bedienen. Dat kan de kloof tussen arm en rijk nog vergroten.’

Als Walmart een leider wil zijn in de transformatie van de werkplek in de detailhandel, dan moet het er ook voor zorgen dat aan de andere kant werknemers nog steeds kunnen floreren. Niet alleen robots. Besluit ze haar opiniestuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven