Voormalige ceo Kuka wordt baas Proglove • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Voormalige ceo Kuka wordt baas Proglove


De voormalige ceo van Kuka Roboter en ex-president bij Cargotec Corporation, Stefan Lampa, neemt de leiding over bij ProGlove. De ingenieur volgt CEO Andreas König op.

Stefan Lampa wordt de nieuwe ceo van ProGlove, een Duitse leverancier van draagbare scanoplossingen dat onder meer door groothandel Van der Meulen wordt gebruikt. Lampa bekleedde eerder leidinggevende functies bij automatiserings- en logistieke bedrijven als ABB, Kuka Roboter en Cargotec. De ingenieur treedt op 1 maart in dienst als opvolger van Andreas König, die om persoonlijke redenen terugtreedt, aldus het bedrijf.

Loopbaan

Voordat hij bij ProGlove in dienst trad, was Lampa President bij Cargotec Corporation. Als ceo van Kuka Roboter zorgde Lampa ervoor dat ook de industriële markt werd aangesproken als verlengstuk van de traditionele automotive business. Ook vestigde hij een nieuwe bedrijfscultuur gebaseerd op een collaboratieve en internationale aanpak. Lampa deed verdere managementervaring op tijdens zijn 23-jarige loopbaan bij ABB. Zes jaar lang was hij daar onder meer actief als Global Head of Robots & Applications.

“We zijn erg blij met Stefan Lampa als onze nieuwe CEO”, aldus Ken Allen, voorzitter van de Raad van Bestuur van ProGlove. “Lampa heeft een duidelijke visie, bevordert een teamgerichte werkcultuur en zet zich in voor innovatie als belangrijkste voorwaarde voor ons zakelijk succes.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven