Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Nestlé onthult Brits digitaal warehouse van de toekomst


Logistiek dienstverlener XPO Logistics en Nestlé, ’s werelds grootste voedings- en drankenbedrijf, hebben hun flagship distributiecentrum en technologiehub in het Verenigd Koninkrijk geopend.

XPO en Nestlé begonnen in 2018 samen te werken aan het ontwerp en de bouw van het Digital Distribution Warehouse of the Future, samen met technologiepartner Swisslog Logistics Automation.

Van KitKat tot Nescafé

De faciliteit van 60.000 vierkante meter in de Segro East Midlands Gateway in Leicestershire omvat geavanceerde oplossingen op maat gemaakt door Swisslog en geïntegreerd met XPO’s digitale warehouse-ecosysteem. De activiteiten maken gebruik van geavanceerde robotica, geautomatiseerde sorteersystemen en intelligente analyses van XPO voor een snelle, efficiënte distributie van Nestlé-producten, waaronder KitKat, Maggi en Nescafé.

XPO is sinds medio 2020 bezig met het opvoeren van de activiteiten op de locatie en maakt daarbij gebruik van zijn wereldwijde ervaring met COVID-19 en uitgebreide veiligheidsprotocollen om de werknemers te beschermen. De processen zijn ontworpen om de hoogste doorvoercapaciteit van om het even welk magazijn in het wereldwijde netwerk van Nestlé aan te kunnen. Het zal goederen verwerken die door 11 productievestigingen van Nestlé UK worden geproduceerd, naast goederen die uit verschillende markten wereldwijd worden ingevoerd. 

Nespresso

Naast de levering van het grote volume retailproducten voor de voedings-, zuivel-, voedings-, dranken- en zoetwarenassortimenten van Nestlé, beheert de locatie ook e-commerce fulfilment voor het merk Nespresso, een retailoplossing voor Nespresso Boutique-winkels en waardetoevoegende co-packing voor een breed assortiment Nestlé-voedingsproducten.

Visie komt tot leven

Andrew Shaw, supply chain director, Nestlé UK en Ierland: “Ik wil graag mijn grote dank uitspreken aan de vele mensen bij Nestlé en XPO die zo hard hebben gewerkt om onze visie tot leven te brengen in deze prachtige faciliteit. Ons digitale dc is een belangrijke stap voorwaarts voor ons bedrijf en onze klanten. We kunnen nu sneller, reactiever en flexibeler zijn in de manier waarop we onze producten onder alle omstandigheden leveren, en we kunnen een op maat gemaakte, gepersonaliseerde service aan onze klanten bieden.”

Digitaal dc van de toekomst

Shaw voegde eraan toe: “Dit is echt een digitaal magazijn van de toekomst, met geavanceerde technologie die Nestlé de flexibiliteit zal geven om nog vele jaren te voldoen aan de eisen van klanten en consumenten.”

De locatie omvat een innovatiehub die ook fungeert als een incubator om nieuwe manieren te testen om logistieke behoeften aan te pakken. XPO zal veelbelovende technologieën in de praktijk uittesten en innovaties aan klanten tonen. De faciliteit is ontworpen als een multi-user ruimte voor oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van verschillende logistieke activiteiten.

Topkwaliteit

“We zijn verheugd dat we deze mijlpaalfaciliteit officieel kunnen lanceren”, aldus Malcolm Wilson, chief executive officer – Europa van XPO. “Nestlé en Swisslog zijn vertrouwde strategische partners van XPO en zij geloven, net als wij, dat de beste manier om topkwaliteit in het heden te leveren, is om een sterke focus op de toekomst te behouden. We verleggen de grenzen van het supply chain-denken en ontwrichten de sector in de meest positieve zin.”
Het nieuwe distributiecentrum is gevestigd in het Sergo East Midlands Gateway Logistics Park om te profiteren van de directe toegang tot de M1-snelweg en East Midlands Airport, evenals de onsite rail freight terminal die verbinding maakt met de grote Britse havens van Southampton, Felixstowe, en London Gateway, en de Kanaaltunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven