VIDEO | Jute koffiezaken ontladen met handige oplossing • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Jute koffiezaken ontladen met handige oplossing


Tamar SRC is een van de grootste koffieopslagbedrijven van Frankrijk. Bij het Achterhoekse Copal Handling Systems bestelde het bedrijf onlangs een machine voor het automatisch lossen van koffiebonen uit zeecontainers. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. 

Een aantal experts van Copal reisde begin maart af naar Le Havre om de oplossing on-site te installeren, maar vanwege de crisis moest het team terugkeren naar Nederland. Pas na drie maanden gingen de grenzen weer open. 

Copal Handling Systems keerde terug naar Le Havre en inmiddels werkt het automatische lossysteem, waarbij de jute zakken met koffiebonen met speciale grijpers worden behandeld, zonder problemen. 

Gezonde spanning

“Het team van Copal was geweldig en was altijd beschikbaar om te helpen voor als we vragen hadden”, aldus Laurent Gouédard, directeur van Tramar SRC. “Wanneer je een grote machine op je site moet installeren, dan word je altijd een beetje nerveus. Maar dankzij de oplossing van Copal worden wensen werkelijkheid.”

De zogeheten Container Unloader  is uitgerust met scansoftware, 3D-vision technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces herkennen en de beste grijpvolgorde bepalen. De Container Unloader rijdt de container in en kan met behulp van een telescoopband en speciaal ontwikkelde grijpers de lading tot achterin de container oppakken. 

Meer weten over de oplossing van Copal, lees dan ons eerdere interview met managing director Stef van Woudenberg terug:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven