Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | De nieuwe volautomatische verpakkingsoplossing bij FittinQ


Fitting Fulfilment heeft de CVP Impack verpakkingsmachine van Sparck Technologies geïmplementeerd in haar centrale magazijn in Hapert. Hierdoor worden online bestellingen bij FittinQ volledig automatisch verpakt in een doos op maat.

FittinQ is een e-commerce platform en verzorgt de fulfilment-activiteiten voor webwinkels als Lampenlicht.nl en interieurmerk QAZQA. Met 31 webshops in 25 Europese landen groeit de markt van FittinQ snel. Het grote doel is een 100% sfeerdekking in Europa, waarbij in 2035 iedereen makkelijk toegang heeft tot stijlvolle sfeerverlichting.

Om deze ambitie waar te maken was automatisering van het verpakkingsproces noodzakelijk. Bas Lemmers, CEO van FittinQ, legt uit: “Alle bestellingen werden grotendeels nog manueel verpakt, maar om de groei bij te kunnen benen was deze werkwijze niet meer houdbaar. Er diende capaciteit bij te komen”.

Die capaciteit werd gevonden in de CVP Impack. Deze volautomatische verpakkingsoplossing van Quadient scant in 3D de afmetingen van iedere order en snijdt vervolgens een doos op maat uit een strook eindeloos karton. Deze verzenddoos wordt vervolgens geheel automatisch om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt. Het inpakproces verloopt significant sneller dan handmatig verpakken en het systeem neemt met een doos op maat ook de frustratie weg van online bestellingen in te grote dozen.

Voor FittinQ was de combinatie van duurzaamheid, automatisering en efficiency van doorslaggevend belang. Lemmers: “De wijze waarop de orders in ons magazijn worden gepickt was zeer recentelijk deels geautomatiseerd en een logische volgende stap was het automatiseren van het verpakkingsproces. Zo’n 60% van de orders kan via de CVP Impack verpakt worden. Dit varieert van een enkele lichtbron tot een bestelling met bijvoorbeeld meerdere inbouwspots inclusief lichtbronnen en alles wat ertussenin zit”.

Naast een efficiënter operationeel proces betekent een doos op maat ook een reductie van het verzendvolume. FittinQ verwacht zo’n 30% op de in volume te kunnen besparen wat zowel een kostenbesparing als een CO2-reductie als effect heeft. Richard Nijboer, Director Sales & Operations van Quadient, is zeer verheugd met de levering van de CVP Impack aan FittinQ: “In de groeiende en internationale wereld van online bestellingen neemt de aandacht voor efficiënt én duurzaam verpakken alsmaar toe. We zijn blij FittinQ te kunnen helpen in het verwezenlijken van haar groeiambities”.

De CVP Impack is medio januari 2021 geïnstalleerd. De machine is voorzien van een dubbele invoerplek om maximale doorvoersnelheid te garanderen. Er zullen zowel multi als single items verpakt worden met een gewicht tot 10 kg.

Wil je de sessie van Packaging By Quadient tijdens WT LIVE terugkijken? Bekijk dan de video hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven