Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Chuah (24) logistiek mastermind achter nieuw opslagsysteem


Chuah Di Ken is pas 24 jaar, maar nu al een logistiek meesterbrein in Penang, Maleisië. Hij richtte vlak voor de coronatijd zijn bedrijf Pingspace op waarmee hij automatiseringsoplossingen aanbiedt aan logistieke spelers die het toenemende aantal online bestellingen het hoofd willen bieden. 

Een van deze oplossingen is Cube, een gerobotiseerd opslagsysteem dat een breed scala aan producten verticaal op kan slaan. Volgens Chuah verhoogt de Cube de opslagcapaciteit van een magazijn met 30 procent zonder dat er extra werknemers nodig zijn. 

“Cube is een zeer compact opslagsysteem. Het bestaat uit kolommen met rekken en opslagbakken die op elkaar zijn gestapeld. Boven de rekken bewegen onze Skycars-AGV’s rond en halen ze opslagbakken op wanneer ze bestellingen ontvangen. De bakken worden vervolgens naar een werkstation gestuurd voor verwerking door het magazijnpersoneel, waarbij een goods-to-man-proces wordt gebruikt om de productiviteit te verhogen.”

Logistieke bedrijven kunnen hun magazijnen dichter bij klanten vestigen omdat een micrologistieke oplossing als de Cube eenvoudig geïnstalleerd kan worden, modulair is en snelle levering aan klanten mogelijk maakt. 

Chuah wil de Cube vermarkten in Aziatische landen zoals Singapore, Zuid-Korea, China en Japan. Wanneer Europa in beeld komt, is nog niet bekend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven